Ibuprofen + codeină

Medicamente/dispozitive medicale

  • NUROFEN PLUS (Reckitt Benckiser Healthcare International Limited, Marea Britanie). Compr. film. Ibuprofen 200 mg; Codeină 12,8 mg.
  • IBUVALEN DUO (Polisano Pharmaceuticals SRL, România). Compr. film. Ibuprofen 200 mg; Codeină 12,8 mg.
  • BRUFEN PLUS (Mylan Ire Limited, Irlanda). Ibuprofen 200 mg; Codeină 30 mg. Comprimate filmate.

Indicații

Tratamentul simptomatic al durerii uşoare până la moderate la adulţi, în
cazul în care nu apare ameliorare adecvată sub tratamentul cu alte analgezice/ antiinflamatoare precum paracetamolul sau ibuprofenul.

Doze și mod de administrare

Oral. 1 comprimat o dată la 4 – 6 ore. Nu trebuie depăşită o doză totală de 2400 mg ibuprofen/180 mg fosfat de codeină hemihidrat într-un interval de 24 de ore.

Reacții adverse

Ulcere peptice, perforație sau sângerare gastrointestinală. Greață, vărsături, diaree, flatulență, constipație, dispepsie, durere abdominală, distensie abdominală, ulcerații la nivelul gurii, melenă, hematemeză, stomatită ulcerativă, exacerbarea colitei sau bolii Crohn. Reacții de hipersensibilitate: anafilactice, reactivitate la nivelul tractului respirator, inclusiv astm bronșic, astm bronșic agravat, bronhospasm sau dispnee, erupții cutanate tranzitorii de diferite tipuri, prurit însoţit de echimoze, urticarie, purpură, angioedem și mai rar dermatoze exfoliative și buloase (inclusiv necroliză epidermică și eritem polimorf). Ameţeli, sedare şi somnolenţă, astenie. Retenţie urinară.

Contraindicații

Hipersensibilitate la ibuprofen, codeină sau la oricare dintre excipienţi.
Pacienţi cu ulcer peptic activ sau antecedente de ulcer/hemoragie recurente (două sau mai multe episoade distincte de ulceraţie sau sângerare dovedite). Pacienţi cu antecedente de sângerare sau perforaţie gastrointestinală asociate cu terapia anterioară cu AINS. Antecedente de astm bronşic, urticarie sau reacţii de tip alergic după administrarea acidului acetilsalicilic sau a altor AINS. Astm bronşic sever sau insuficienţă respiratorie. Constipaţie cronică. Insuficienţă cardiacă severă (clasa IV NYHA). Insuficienţă hepatică severă. Insuficienţă renală severă (filtrare glomerulară sub 30 mL/min). Afecţiuni inflamatorii intestinale sau hemoragii intestinale. Afecţiuni care implică o tendinţă crescută la sângerare. Al treilea trimestru de sarcină. Femei care alăptează. Pacienţi care se cunosc metabolizatori cu activitate enzimatică extensivă ai CYP2D6.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.