Iloprost

Medicamente/dispozitive medicale

  • ILOMEDIN (Bayer Pharma AG GmbH, Germania), Conc. pt. sol. perf. 20 mg/ml.

Indicații

Tratamentul trombangeitei obliterante avansate (boala Buerger) cu ischemie gravă a membrelor, în cazurile în care revascularizarea nu este indicată. Tratamentul pacienţilor cu boală arterială periferică ocluzivă severă, în special cei cu risc de amputaţie şi la care intervenţia chirurgicală sau angioplastia nu sunt posibile. Tratamentul pacienţilor cu sindrom Raynaud invalidant, care nu au răspuns la alte tratamente.

Doze și mod de administrare

În spital. Perfuzie i.v.. Doza este ajustată în funcţie de tolerabilitatea individuală, fiind cuprinsă între 0,5 – 2 nanograme iloprost/kgc/minut.

Reacții adverse

Scăderea apetitului. Flush facial, cefalee. Greţuri, vome, crampe abdominale, diaree, transpiraţii, astenie. Parestezii, febră, frisoane, con­fuzie, apatie, aritmii, somnolenţă sau agitaţie, artralgii, erupţii, dispnee. Ameţeli vertij, hiperestezie. Tahicardie, bradicardie, angină. Hipo/hipertensiune. Stare generală de rău.

Contraindicații

Sarcină. Alăptare. Boli cu risc de hemoragie. Afecţiuni coronariene severe sau angină pectorală instabilă. Infarct miocardic în ultimele 6 luni. Insuficienţă cardiacă congestivă cronică sau acută (NYHA II-IV). Aritmii severe. Suspiciune de edem pulmonar. Hipersensibilitate la iloprost sau la oricare dintre excipienţi.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Politica de confidentialitate