Metformin bms, antidiabetic oral

Prezentare:

Solutie injectabil 35 MBq/ml; cutie 1 fl. 4 ml

Indicatii:

Adjuvant si alternativa la radioterapia externa paliativa a durerii provocate de metastazele osoase secundare carcinomului de prostata, in cazul esecului terapiei hormonale.

Doze:

Injectabil intravenos 150 MBq (4 mCi) per injectie. La varstnici 2 MBq (55 bCi)/kg. Nu se repeta inainte de 3 luni.

Contraindicatii:

Afectare severa a functiei maduvei hematopoietice (neutropenie, trombocitopenie), decat daca se considera ca beneficiul potential al trat. depaoeote riscul. Trat. de prima alegere in compresiile medulare secundare metastazelor spinale, cand este necesar un trat. mai rapid. Copii. Pacienti cu speranta de viata foarte scurta.

Atentionari:

Pacienti cu incontinenta urinara semnificativa; pentru minimalizarea riscului contaminarii radioactive, este necesara cateterizarea urinara. Monitorizare hematologica. Se poate adm. un agentcitotoxic cu conditia ca parametrii hematologici sa fie stabili si in limite normale, la un interval de 12 saptamani intre cele doua trat. Timpul necesar ameliorarii durerii este de 10-20 zile dupa administrare.

Reactii adverse:

Exacerbarea durerii in primele zile dupa adm. Toxicitate hematologica (trombocitopenie si leucopenie).

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.