Naloxon

Medicamente/dispozitive medicale

  • NEXODAL (Orpha Devel Handels Und Vertriebs GMBH, Austria). Sol. inj. 0.4 mg/ml.

Indicații

Inversarea completă sau parţială a efectelor deprimante asupra SNC, în special deprimare respiratorie, determinate de opioizi naturali sau de sinteză şi agonişti/antagonişti parţiali ai opioizilor. Confirmarea diagnosticului în cazul suspiciunii unui supradozaj acut cu un opioid sau intoxicaţiei cu opioid.

Doze și mod de administrare

Intravenos (i.v.), intramuscular (i.m.) sau sub formă de perfuzie
intravenoasă. Adulți: 0,1- 0,2 mg clorhidrat de naloxonă i.v. La nevoie, doze suplimentare de 0,1 mg, la intervale de 2 – 3 minute până când se obţine o respiraţie, precum şi un grad al conştienţei satisfăcătoare. O doză suplimentară administrată injectabil poate fi necesară ulterior, într-un interval de 1 până la 2 ore, în funcţie de tipul substanţei active care trebuie antagonizată (efect pe termen scurt sau eliberare prelungită), cantitatea administrată, timpul şi modul de administrare. Copii și adolescenți: 0,01-0,02 mg clorhidrat de naloxonă pe kg, la interval de 2-3 minute, până se obţin respiraţia şi gradul de conştienţă satisfăcătoare.

Reacții adverse

Amețeli, cefalee, tremor, transpirații. Tahicardie, bradicardie. Greață, vărsături. Durere.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanța activă sau oricare dintre excipienți.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.