Ofloxacină – uz oftalmic/auricular

Medicamente/dispozitive medicale

  • UNIFLOX (Unimed Pharma Ltd, Slovacia).

Indicații

Uz oftalmic: tratamentul infecţiilor bacteriene ale segmentului anterior al ochiului provocate de germeni patogeni sensibili la ofloxacină, cum ar fi: conjunctivite infecţioase, keratite, kerato-conjunctivite, blefarite, blefaroconjunctivite, dacriocistite, orgelet, chalazion şi ulcer corneean. Pregătirea pre-operatorie, după operaţii oftalmice interne şi intraoculare, după înlăturarea corpilor străini şi după răni oculare. Adjuvant în endoflamite bacteriene. Uz auricular: tratamentul otitei externe a adulţilor şi copiilor de la 12 ani, a otitei medii acute și a otitei medii cronice supurative (cu perforarea timpanului) și profilactic în operațiile urechii.
La copii cu vârsta între 3 şi 11 ani, se folosește în tratamentul otitei externe și al otitei medii acute cu timpanostomie.

Doze și mod de administrare

Uz oftalmic

Adulți: 1-2 picături la fiecare 2-4 ore, iar în următoarele 2-3 zile, 1-2 picături regulat, de 4 ori pe zi. Durata tratamentului trebuie sa fie de minimum 7 zile (3 zile după regresia secreţiei supurative), dar nu mai mult de 10 zile. Copii peste 1 an: o picătură de 4 ori pe zi timp de 7 zile.

Uz auricular

Adulţi și copii cu vârsta peste 12 ani: 10 picături x 2/zi, timp de 10 zile. În otita medie cronică supurativă cu perforarea timpanului 10 picături x 2/zi timp de 14 zile. Copii cu vârsta între 1 și 11 ani, în otite externe şi medii acute cu timpanostomie, 5 picături x 2/zi, timp de 10 zile.

Reacții adverse

Reacţii locale iritative (disconfort local, senzaţii tranzitorii de înţepătură şi usturime la nivelul ocular sau înceţoşarea tranzitorie a vederii) sau alergice.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanţa activă, chinolone sau la oricare dintre excipienţi.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.