Paracetamol + cofeină + codeină

Medicamente/dispozitive medicale

  • CODAMIN P (Terapia SA, România), Paracetamol 400 mg; Codeină fosfat 15 mg; Cofeină anhidră 23 mg. Compr.
  • SOLPADEINE (Hipocrate 2000 SRL, România), Paracetamol 500 mg; Codeină fosf. 8 mg; Cofeină 30 mg. Compr.

Indicații

Tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate uşoară până la moderată, incluzând diferitele tipuri de cefalee cum este cefaleea migrenoasă şi cefaleea constrictivă, algii dentare, dureri sinusale, otalgii, nevralgii şi dismenoree. Tratamentul stărilor febrile, al durerilor de gât şi ameliorarea simptomelor din răceală şi gripă.

Doze și mod de administrare

Oral. Adulți și adolescenți peste 12 ani: 1-2 cp; dacă este necesar, doza se poate repeta la intervale de 4-6 ore; doza maximă de codeină nu trebuie să depăşească 240 mg.

Reacții adverse

Prurit. Constipaţie, greaţă, vărsături, dispesie, uscăciunea gurii. Dificultate la micţiune. Rar: stare de rău, reacții de hipersensibilitate, creșterea transaminazelor.

Contraindicații

Hipersensibilitate la paracetamol, codeină, cofeină sau la oricare dintre excipienţi. Insuficienţă hepatocelulară. Insuficienţă renală severă. Astm bronşic. Hipersecreţie traheobronşică şi insuficienţă respiratorie.
Leziuni cerebrale şi hipertensiune intracraniană. Diaree acută toxiinfecţioasă. Subocluzie sau ocluzie intestinală. Intervenţii chirurgicale recente la nivelul căilor biliare . Concomitent cu IMAO (inhibitori de monoaminooxidază) sau în interval de 14 zile de la oprirea tratamentului cu un IMAO. Stări comatoase. Copii cu vârsta sub 12 ani. La toţi copiii şi adolescenţii (cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani) la care se efectuează tonsilectomie şi/sau adenoidectomie pentru tratamentul sindromului de apnee obstructivă în somn. La femei gravide sau care alăptează. Depresie respiratorie. Constipaţie cronică. La pacienţi cunoscuţi ca metabolizatori ultra-rapizi CYP2D6. Hemoragie digestivă. Boli hemoragice şi alte boli cu risc hemoragic. Alcoolism acut. Deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.