Prednisolon + neomicină

Medicamente/dispozitive medicale

  • NEOPREOL ® (Antibiotice SA,România), Unguent. Prednisolon 0,25 g; neomicină 0,50 g; ulei de peşte 40 g.

Indicații

Arsuri localizate de gradul I şi II. Radiodermite cronice tardive ulcerate, fără sfacele. Dermatite suprainfectate cu bacterii sensibile la neomicină, inclusiv dermatită atopică şi de contact.

Doze și mod de administrare

Se aplică pe zona lezată un strat subţire de unguent, repetând administrarea de 3-4 ori pe zi. Durata tratamentului nu trebuie să depăşească 8 zile.

Reacții adverse

Suprainfecţii cu germeni rezistenţi, reacţii iritative sau alergice locale; dermatită periorală, agravarea dermatitei rozacee; eczeme de contact alergice.

Contraindicații

Hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului. Leziuni tuberculoase şi sifilitice cutanate. Infecţii primitiv bacteriene, virale, fungice sau parazitare, în cazul în care nu se administrează concomitent tratament etiologic. Reacţii postvaccinale. Dermatită periorală. Acnee, rozacee. Leziuni mamare la femeile care alăptează din cauza riscului de ingestie al medicamentului de către nou-născut. Copii cu vârsta sub 2 ani din cauza riscului de absorbţie transcutanată a neomicinei şi riscului de ototoxicitate. Este contraindicată aplicarea palpebrală datorită riscului de glaucom.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.