Rivaroxaban

Medicamente/dispozitive medicale

  • XARELTO (Bayer Pharma AG GmbH, Germania). Compr. film. 2,5 mg; 10 mg; 15 mg; 20 mg.
  • RIVAROXABAN AUROBINDO (Aurobindo România SRL, România). Compr. film. 10 mg; 15 mg; 20 mg.
  • RUNAPLAX (Sandoz SRL, România). Compr. film. 10 mg; 15 mg; 20 mg.

Indicații

Comprimate 2,5mg: administrat concomitent doar cu acid acetilsalicilic (AAS) sau cu AAS plus clopidogrel sau ticlopidină, pentru prevenirea evenimentelor aterotrombotice la pacienţii adulţi după un sindrom
coronarian acut (SCA) cu valori crescute ale biomarkerilor cardiaci sau la pacienții adulți care prezintă boală arterială coronariană (BAC) sau boală arterială periferică simptomatică (BAP) cu risc crescut de evenimente ischemice. Comprimate 10 mg; 15 mg; 20 mg: Prevenirea tromboemboliei venoase (TEV) la pacienţii adulţi care sunt supuşi unei intervenţii chirurgicale de elecţie pentru substituţia şoldului sau a genunchiului (proteză totală a şoldului sau a genunchiului). Tratamentul trombozei venoase profunde (TVP) şi al emboliei pulmonare (EP) şi prevenirea recurenţei TVP şi a EP la adulţi

Doze și mod de administrare

Prevenirea TEV la pacienţii adulţi care sunt supuşi unei intervenţii chirurgicale: 10 mg x 1/zi.  Durata tratamentului:după intervenţii chirurgicale majore la nivelul şoldului – 5 săptămâni; după intervenţii chirurgicale majore la nivelul genunchiului- 2 săptămâni.

Tratamentul TVP, tratamentul EP şi prevenirea recurenţei TVP şi a EP
Tratamentul iniţial al TVP sau al EP acute: 15 mg x 2/zi în primele trei săptămâni, iar apoi de 20 mg x 1/zi. Minimum 3 luni la pacienții cu TVP sau EP provocată de factori de risc tranzitorii majori (adică intervenție chirurgicală majoră sau traumă recentă). Tratament de durată mai lungă la pacienții cu TVP sau EP provocată fără legătură cu factori de risc tranzitorii majori, TVP sau EP neprovocată sau TVP sau EP recurentă în antecedente.
În profilaxia prelungită a TVP sau a EP recurente (după minimum 6 luni de tratament), doza recomandată este de 10 mg x 1/zi.

Reacții adverse

Anemie, trombocitoză/trombcitopenie. Reacții alergice. Cefalee. Hemoragii. Hipotensiune, tahicardie. Dureri gastrointestinale şi abdominale, dispepsie, greaţă, constipaţie, diaree, vărsături. Xerostomie.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi.
Hemoragie activă, semnificativă din punct de vedere clinic. Leziune sau afecțiune considerată a avea un risc semnificativ de sângerare majoră. Tratament concomitent cu orice alte anticoagulante, de exemplu, heparină nefracţionată, heparină cu greutate moleculară mică (enoxaparină, dalteparină etc.), derivate de heparină (fondaparină etc.), anticoagulante
orale (warfariă, dabigatran etexilat, apixaban etc.) exceptând situaţiile specifice de schimbare a tratamentului anticoagulant. Afecţiune hepatică asociată cu coagulopatie şi risc hemoragic relevant din punct de vedere clinic, incluzând pacienţii cu ciroză clasele Child Pugh B şi C. Sarcina şi alăptarea.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.