Rufinamidă

Medicamente/dispozitive medicale

  • INOVELON (Eisai Ltd, Marea Britanie), Compr. film. 100 mg; 200 mg; 400 mg.

Indicații

Adjuvant în crize epileptice asociate cu sindrom Lennox‑Gastant la bolnavi peste 4 ani.

Doze și mod de administrare

Pacienți cărora nu li se administrează valproat.

Doză zilnică inițială:10 mg/kg/zi, divizată în două prize egale administrate la interval de aproximativ 12 ore. Doza poate fi crescută o dată la trei zile cu până la 10 mg/kg/zi. Doza maximă recomandată: 45 mg/kg și zi.

Pacienți cărora li se administrează și tratament cu valproat.

Doză zilnică inițială: 10 mg/kg/zi, divizată în două prize egale administrate la interval de aproximativ 12 ore. Doza poate fi crescută o dată la trei zile cu până la 10 mg/kg/zi, în două prize. Pentru această grupă de pacienți, doza maximă recomandată este de 30 mg/kg/zi.

Reacții adverse

Pneumonie, gripă, rinofaringită, infecții ale urechii, sinuzită. Somnolenţă, dureri de cap, ameţeală, greţuri, vărsături, oboseală. Anorexie, tulburări de alimentație. Anxietate, insomnie. Tulburări de coordonare, nistagmus, hiperactivitate psihomotorie. Diplopie, vedere încețoșată. Erupții cutanate, acnee. Dureri de spate, oligomenoree. Fatigabilitate. Tulburări de mers.

Contraindicații

Hipersensibilitate la rufinamidă sau la derivați de triazol (unele medicamente administrate în tratarea infecțiilor fungice).

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Politica de confidentialitate