Sulfafurazol

Medicamente/dispozitive medicale

  • SULFAFURAZOL (Arena Group SA, România). Compr. 500 mg.

Indicații

Infecţii urinare acute (atunci când acestea nu au fost tratate în prealabil). Infecţii ORL (sinuzită, otită medie) de obicei în combinație cu eritomicină. Nocardioză.

Doze și mod de administrare

Administrare orală. Adulţi: doza iniţială 2 g sulfafurazol, apoi 1 g la intervale de 6 ore. În infecţii urinare acute necomplicate şi netratate anterior: 0,5-1 g la intervale de 6 ore, timp de 3-7 zile; la femei, uneori, poate fi suficientă o doză unică de 1 g sulfafurazol. În nocardioză: 6 – 8 g sulfafurazol/zi. Copii peste 5 ani: doza iniţială 50 mg sulfafurazol/kg, ulterior 25 mg sulfafurazol/kg la intervale de 6 ore. Se recomandă consumul unei cantităţi mari de lichid pe tot parcursul tratamentului pentru a evita cristaluria.

Reacții adverse

Manifestări alergice, febră (3%), erupţii cutanate (1-2%); rar edem angioneurotic, boala serului, fenomene de fotosensibilizare și vasculitele alergice. Tulburări digestive.

Contraindicații

Hipersensibilitate la sulfafurazol, la alte sulfamide sau la oricare dintre excipienţi. Insuficienţă hepatică. Insuficienţă renală. Porfirie. Hematopatii cu leucopenie. Sarcină şi alăptare.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Politica de confidentialitate