Sulfat de bariu

Medicamente/dispozitive medicale

  • SULFAT BARIU (Meduman SA, România). Pulb. pt. susp. orală 500 mg/ml.

Indicații

Examenul radiologic al tubului digestiv.

Doze și mod de administrare

Conţinutul unui flacon se amestecă cu apă, se agită bine şi se bea pe stomacul gol, după indicaţiile medicului radioimagist.

Reacții adverse

Apendicită, bacteriemie. Urticarie, prurit, rash, eritem facial şi edem facial. Hiperglicemie la pacienţii diabetici. Constipaţie, uneori severă, inflamaţie, ulceraţie, perforaţie, discomfort abdominal, durere şi distensie abdominală, diaree, greaţă, vărsături, flatulență.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi.  Stare generală gravă a bolnavului (insuficienţă cardiacă, caşexie). Fistule cunoscute sau suspectate, perforarea sau obturarea tractului gastrointestinal inferior. Ulcer care a sângerat sau perforat. Ischemie gastrointestinală. Megacolon sau megacolon toxic. Enterocolită necrozantă.
Obstrucţie intestinală. Abdomen acut. Înainte sau imediat după o intervenţie chirurgicală gastrointestinală, inclusiv polipectomie sau biopsie a colonului. În timpul şi până la patru săptămâni după radioterapie la rect sau de prostată. Leziuni noi sau arsuri chimice ale tractului gastrointestinal inferior.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.