Tetrofosmin

Medicamente/dispozitive medicale

  • MYOVIEW (GE Healthcare Ltd, Marea Britanie). Liof. pt. sol. inj. 0,23 mg.

Indicații

Scintigrafia miocardică de perfuzie, indicată ca adjuvant în diagnosticul şi localizarea ischemiei miocardice şi/sau a infarctului. Adjuvant în evaluarea iniţială (cum ar fi palpare, mamografie, sau modalităţi imagistice alternative şi/sau citologie) în ceea ce priveşte caracterizarea gradului de malignitate al tumorilor de sân suspecte, acolo unde toate celelalte teste recomandate au fost neconcludente.

Doze și mod de administrare

Injectare intravenoasă. Scintigrafie miocardică: prima doză poate varia între 250-400 MBq; activitatea recomandată pentru cea de-a doua doză, care se administrează după cel puţin 1 oră, poate varia între 600-800 MBq. Diagnosticul şi localizarea tumorilor de sân suspecte: 500-750 MBq.

Reacții adverse

Reacții cutanate și alte reacții de hipersensibilitate. Reacții la nivelul locului de administrare a injecţiei. Expunerea la radiaţiile ionizante este asociată cu un risc de inducere a cancerului şi cu posibila dezvoltare a malformaţiilor congenitale.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi.
Sarcină.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.