Trandolapril

Medicamente/dispozitive medicale

  • GOPTEN (Mylan Healthcare GmBH, Germania). Caps. 0,5 mg; 2 mg; 4 mg.
  • TRANDOLAPRIL ARENA (Arena Group S.A., România). Caps. 0,5 mg; 1 mg 2 mg; 4 mg.

Indicații

Hipertensiune arterială uşoară sau moderată. Disfuncţie ventriculară stângă după infarctul de miocard.

Doze și mod de administrare

Oral 0,5–2 mg/zi, într o singură priză, la aceeaşi oră în fiecare zi. Prima doză se administrează la culcare. La bolnavi sub tratament cu diuretice, acestea se întrerup cu 2–3 zile înainte de trandolapril şi reluate la nevoie.

Reacții adverse

Cefalee, modificări ale dispoziției, depresie. Confuzie, somnolenţă, insomnie, nervozitate, parestezii, vertij. Ameţeli. Hipotensiune (inclusiv hipotensiune ortostatică), sincopă, infarct de miocard sau accident vascular cerebral, posibil secundar unei hipotensiuni excesive la pacienţi cu risc înalt, dureri toracice, tulburări ale ritmului cardiac, angină pectorală, tahicardie. Tulburări de vedere. Tuse, dispnee. Greață, diaree, dureri abdominale, alterări ale gustului. Rash, hipersensibilitate/edem angioneurotic. Disfuncţie renală, insuficienţă renală, proteinurie. Impotență. Astenie.

Contraindicații

Hipersensibilitate la fosinopril, alt inhibitor ECA sau la oricare dintre excipienţi. Istoric de angioedem asociat cu tratament anterior cu IECA.
Angioedem ereditar sau idiopatic. Al doilea şi al treilea trimestru de sarcină. Administrarea concomitentă cu medicamente care conţin aliskiren este contraindicată la pacienţii cu diabet zaharat sau insuficienţă renală (RFG < 60 ml/min şi 1,73 mp).

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.