Vitacolan, suspensie

Prezentare:

Pulbere pentru solutie perfuzabila 15 mg; cutie 1 fl.

Indicatii:

Tratamentul degenerescentei maculare senile la pacientii la care predomina forma clasica de neovascularizatie coroidiana subfoveala.

Doze:

Sistemic: Inductie: 5 mg/kg in p.intravenos de 1 ora, repetat la 12 ore, timp de 14-21 zile. intretinere: 5 mg/kg p.intravenos de 1 ora, repetat la 24 ore, 7 zile/saptamana, sau 6 mg/kg si zi, timp de 5 zile/saptamana; ajustarea dozei la cei cu IR. Local: 1 pic. x 5/zi, pana la reepitelizarea corneana completa, apoi 1 pic. x 3/zi, 7 zile. Durata maxima a tratament: 21 zile.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la verteporfina, porfirie, insuficienta hepatica severa.

Atentionari:

Pacientii trebuie reevaluati la 3 luni; tratamentul poate fi repetat de maxim 4 ori pe an; pacientii trebuie sa evite expunerea neprotejata a pielii, ochilor sau altor parti ale corpului la lumina solara directa sau la o lumina de interior puternica 48 ore dupa perfuzie; prudenta in insuficienta hepatica moderata, obstructie biliara, extravazare, insuficienta cardiaca necontrolata, hipertensiune arteriala necontrolata; interactiuni medicamentoase cu agenti fotosensibilizanti; sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:

Vedere anormala, diminuarea acuitatii vizuale, defecte de camp vizual, tulburari lacrimale, hemoragie subretiniana, hemoragie intravitroasa, durere, edem, extravazare, greata, reactii de fotosensibilizare, dureri lombare, astenie, prurit, hipercolesterolemie.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.