Vurdon, gel

Prezentare:

Capsule moi; ct. x 1 blist. x 10 cps.

Indicatii:

Terapia si profilaxia hipovolemiei.

Doze:

400-1800 mg/zi, divizat in 3-4 prize, maxim 2400 mg/zi.

Contraindicatii:

Supraincarcare volemica (hiperhidratare), incluzand edemul pulmonar; insuficienta renala cu oligurie sau anurie; pacientii dializati; hemoragii intracraniene; hipernatremie severa sau hipercloremie severa; hipersensibilitate cunoscuta la hidroxietilamidon.

Atentionari:

La pacientii cu IC sau disfunctii renale severe se impune individualizarea dozei, din cauza riscului hiperhidratarii. Atentie in cazul bolilor hepatice severe sau tulburari grave de coagulare, de exemplu in cazurile severe de boala von Willebrand.

Reactii adverse:

Rar, reactii anafilactoide (hipersensibilitate, simptome usoare asemanatoare gripei, bradicardie, tahicardie, bronhospasm, edem pulmonar noncardiogen). Cresterea concentratiei plasmatice a amilazei, prurit, dilutia corespunzatoare a componentelor sanguine, cum ar fi factorii de coagulare (pot sa apara tulburari de coagulare) sau alte proteine plasmatice si scaderea hematocritului.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.