Interviu Dr. Ciprian Ene

Cum ar trebui percepută medicina vibraţională în comparaţie cu cea tradiţională?

Asistăm la o dezvoltare accelerată a tehnologiei, cu aplicabilitate inclusiv în domeniul medical, atât în cel convenţional, cât şi în cel complementar. Medicina vibraţională ar trebui percepută ca un domeniu apărut din evoluţia firească a cercetărilor de fizică aplicate în medicină, spre deosebire de medicina de până acum, care era axată foarte mult pe chimie. Din moment ce fizica ne explică deja în detaliu comportamentul „lumii microscopice”, rămâne doar să translatăm aceste principii şi în domeniul medical, unde paradigma biochimică trebuie cel puţin completată cu cea electromagnetică şi cuantică. Organismul uman nu este doar un sistem compus dintr-o multitudine de elemente chimice, ci este şi un cumul de câmpuri electromagnetice într-o continuă interferenţă. Această nouă perspectivă ne oferă un vast potenţial terapeutic, existând deja tehnologia necesară aplicării acestor principii în practica medicală curentă.

Consideraţi că există prejudecăţi legate de tratamentele care nu includ intervenţii chirurgicale şi medicamente alopate?

Majoritatea celor care nu susţin această abordare fac acest lucru din necunoaşterea potenţialului remediilor şi procedurilor naturale. Acestora le recomandăm, spre exemplu, cursurile de medicină integrativă şi de medicină cuantică, ce au loc de-a lungul anului şi care reprezintă varianta optimă de informare în acest domeniu. În cadrul clinicii noastre, avem „bunul obicei” de a organiza evenimente gratuite de informare, la care oricine poate participa, inclusiv medicii.

Care sunt beneficiile pe care le aduce abordarea integrativă faţă de cea alopată?

Medicina modernă este de mult timp confruntată cu tendinţa excesivă la supraspecializare, care îngreunează dialogul medical interdisciplinar şi menţine deseori tratamentul la nivelul simptomelor. De aceea a apărut necesitatea dezvoltării şi menţinerii unui fond comun de cunoştinţe, care să permită o mai bună comunicare între specialităţile medicale şi o îngrijire mai bună a pacientului. Astfel a luat naştere medicina integrativă, care îşi propune să extindă potenţialul medicinei convenţionale, prin asocierea terapiilor complementare şi alternative cu eficienţă dovedită ştiinţific, şi totodată prin introducerea celor mai noi descoperiri din domenii conexe medicinei, precum fizica sau psihologia, toate acestea pentru elaborarea unui diagnostic cât mai complet şi pentru stabilirea unui tratament cauzal, adaptat fiecărui pacient.

Căror categorii de pacienţi li se adresează medicina vibraţională?

Având o gamă largă de terapii disponibile, putem spune că ne adresăm tuturor categoriilor de vârstă. Avem o cazuistică diversă, patologiile sunt de la cele mai simple la cele mai complexe şi acesta este unul dintre principiile pe care încercăm să le punem în practică: să răspundem la orice gen de solicitare printr-un tratament adecvat. În clinica noastră activează atât medici pediatri, cât şi medici „de adulţi”, tocmai pentru că tratamentele naturale trebuie să fie accesibile pentru orice categorie de vârstă şi pentru orice situaţie medicală. Din ce în ce mai mulţi pacienţi înţeleg că abordarea alopată nu este şi probabil nu va fi niciodată completă.

Ce servicii medicale propuneţi pacienţilor în cadrul centrului pe care îl coordonaţi, Quantum Therapy? Care este filosofia acestei clinici?

Aparţinând ambelor sisteme medicale, voi încerca întotdeauna să integrez în practica medicală cele mai noi metode, pentru a-i oferi fiecărui pacient cel mai potrivit tratament şi consider că răspunsurile în medicina viitorului vor veni din partea acestei noi ramuri, medicina cuantică şi din asocierea judicioasă a ei cu celelalte metode existente. În cadrul Centrului de Medicină Integrativă Quantum Therapy, această idee prinde contur prin colaborarea cu specialişti dedicaţi, fiecare dintre ei având o viziune inovativă în domeniul său şi totodată o deschidere pentru lucrul în echipă, în adevăratul spirit al tratamentelor holistice. Putem oferi pacienţilor o gamă variată de tratamente, pe care le selectăm în funcţie de necesarul fiecăruia: medicină cuantică, oncologie integrativă, nutriţie, fitoterapie, terapie SCENAR, analiză tegumentară/cosmetologie naturală, psihologie integrativă, yoga, colonohidroterapie, masaj terapeutic etc.

Pacienţii cu boli incurabile, precum cancerul, pot beneficia de abordarea alternativă? Se împacă această viziune cu terapia clasică?

Pacienţii oncologici trebuie să beneficieze de o abordare integrativă. Nu este nimic „alternativ” în a stimula imunitatea sau în a recomanda un regim alimentar adaptat acestui gen de afecţiuni, ci este chiar necesar. Fitoterapia şi suplimentele naturale nu pot lipsi din cadrul unui tratament holistic adresat acestor pacienţi. Remediile homeopatice sau acupunctura se pot asocia schemelor clasice de chimio sau radioterapie, cu anumite precauţii desigur, dar per ansamblu, aceste genuri de tratamente cresc considerabil şansele de reuşită în lupta cu aceste maladii.

 

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.