Microscopul endodontic, „salvatorul” dinților

Introdus recent şi în medicină dentară, microscopul operator utilizat pe parcursul tratamentului stomatologic face posibilă vizualizarea în timp real, sub o lumină puternică şi mărind până la 20 de ori atât dintele cât şi spaţiului din interiorul dintelui. Stomatologul dispune astfel de informaţii suplimentare, observând detalii imposibil de decelat cu ochiul liber.

Microscopul poate fi utilizat în aproape toate procedurile stomatologice, dar indicația de elecție este endodonția (tratamentele de canal). Mărirea și iluminarea imaginii dinților creează premisele pentru un tratament dentar de excepție.

Cu ajutorul camerei video încorporate, imaginile surprinse de microscop sunt redate pe monitor și pacientul își poate vedea proprii dinți la dimensiuni mărite, comunicarea medic-pacient  fiind în acest fel mult îmbunătățită. Am aflat aceste informații interesante de la dr. Mirela Roșca Sava, medic parodontolog, Imperial Dent.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.