Duodart, prima terapie combinata cu doza fixa pentru HBP

GlaxoSmithKline Romania a anuntat lansarea Duodart, o combinatie cu doza fixa (CDF) de dutasterida (0,5 mg) si tamsulosin (0,4 mg) capsule dure.

Duodart este indicat pentru tratamentul simptomelor moderate si severe de hiperplazie benigna de prostata (HBP) si pentru reducerea riscului de retentie acuta de urina (RAU) si de interventie chirurgicala prostatica la pacientii cu simptome moderate si severe de HBP.
Terapia cu Duodart ofera pacientilor control superior si persistent al simptomelor, comparativ cu medicamentul prescris cel mai frecvent, tamsulosin.
Din cei 3 milioane de barbati romani peste 50 de ani, aproximativ 900.000 sufera de HBP manifestat clinic, potrivit datelor Asociatiei Romane de Urologie. Dintre acestia, lunar se trateaza doar 200.000 de pacienti. Mai putin de 50% dintre pacientii nou diagnosticati cu HBP fac anual testul PSA (antigenul specific prostatic), menit sa ajute la depistarea cancerului de prostata.
Studiul CombAT a fost cel care a demonstrat eficienta administrarii combinatiei de Avodart (dutasterida) si tamsulosin, terapia combinata ce compune Duodart.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.