OMNARIS – Nou spray nazal cu ciclesonida

Grupul International ALTANA Pharma a primit aprobare pentru punerea pe piata in SUA a sprayului nazal cu ciclesonida
ALTANA a anuntat ca FDA a autorizat punerea in vanzare a sprayului nazal OMNARIS ™, un corticosteroid intranazal care contine ca substanta activa ciclesonida. Este indicat pentru tratamentul simptomelor nazale asociate rinitelor sezoniere (ex: febra fanului) si cronice (ex: alergie la parul de animal sau praf) la pacienti cu varste peste 12 ani.

Corticosteroizii intranazali sunt considerati a fi tratamentul optim pentru rinitele alergice si actioneaza eficient in reducerea inflamatiei – cauza majora a simptomelor in sfera nazala.
Tot pe baza de ciclesonida, ALTANA Pharma are in desfasurare o platforma de produse. In afara de sprayul nazal, ciclesonida mai intra in compozitia unui corticosteroid pentru inhalat care este deja aprobat in 39 de tari ca tratament al astmului cronic. Platforma va include si o combinatie cu un beta-agonist cu actiune indelungata, ce se afla in faza a II-a clinica. Ca parteneri pentru produse ce contin ciclesonida, Altana Pharma ii are, in SUA, pe Sanofi-Aventis si pe Tenjin in Japonia.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.