Effexor demonstreaze risc mare de supradoze

FDA (The U. S. Food and Drug Administration), agentia americane care elibereaze orice aprobare de punere pe piate a medicamentelor si a aparaturii medicale, si Wyeth le recomanda medicilor sa prescrie cantitati mai mici de Effexor pentru a evita supradozarea.
FDA a dat publicitatii un comunicat in care recomanda prescrierea celor mai mici cantitati de Effexor (Venlafaxine), medicament produs de Wyeth, pentru a-i proteja pe pacienti de supradozare.

Agentia a anuntat modificari in etichetarea medicamentelor, bazandu-se pe observatii asupra pacientilor aflati in tratament cu acest antidepresiv, mai ales asupra celor care il iau in combinatie cu alte medicamente si/sau alcool. Decizia FDA vine dupa un comunicat emis de Wyeth, care afirmase ca studiile au demonstrat ca pacientii care iau Effexor sunt mai predispusi la supradoza decat cei care iau SSRI, clasa ce include Celexa, Zoloft si Prozac. Wyeth afirma ca nu este clar daca riscul crescut pentru supradoza letala poate fi atribuit Effexor-ului sau caracteristicilor pacientilor tratati cu acest medicament.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.