Tratament impotriva hepatitei B la adulti

FDA a aprobat de curand Tyzeka (Telbivudine) pentru tratamentul adultilor care sufera de hepatita B cronica (HBV)
Tyzeka este o noua entitate moleculara – termen utilizat de FDA pentru a descrie un medicament ce contine o substanta activa care nu a mai primit niociodata aprobare pentru a iesi pe piata, sub nici o forma, in SUA – care se spera ca va aduce ameliorari marcante in cazurile de hepatita B. Tyzeka nu ofera un tratament complet al hepatitei B, iar beneficiile pe termen lung nu sunt inca cunoscute.

De asemenea, Tyzeka nu a demonstrat o reducere a riscului transmiterii de la persoana infectata prin contact sexual sau sange contaminat. In studiile clinice, Tyzeka a fost in general bine tolerat, si cele mai intalnite efecte adverse au fost slabe sau moderate. Cele mai comune efecte adverse au fost niveluri ridicate ale creatininfosfokinazei (o enzima prezenta in tesutul muscular), infectii ale tractului respirator superior, oboseala, dureri de cap, dureri abdominale si tuse.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.