Un nou tratament pentru carcinomul pulmonar al celulelor scuamoase, aprobat în Europa

res-plamani-Giotrif (afatinib), tratament oral pentru pacienții diagnosticați cu carcinom pulmonar avansat al celulelor scuamoase (SqCC), va fi disponibil și în 28 de state europene în urma autorizației de marketing pe care producătorul, Boehringer Ingelheim, a primit-o recent din partea Comisiei Europene. SqCC este al doilea cel mai important sub-tip de cancer cu alt tip de celule decât cele mici (NSCLC).

Studiul comparativ LUX-Lung 8, parte a programului LUX-Lung pentru afatinib, cea mai extinsă colecție de studii clinice despre orice inhibitor tyrosine kinase (TKI), ce a inclus mai bine de 3 760 de pacienți, a dezvăluit superioritatea beneficiilor afatinib față de erlotinib. Astfel, potrivit rezultatelor studiului, tratamentul cu afatinib a determinat amânarea progresiei cancerului pulmonar (riscul progresiei a fost redus cu 19%) şi îmbunătățirea ratei de supraviețuire (riscul decesului a fost redus cu 19%), a ratei de control a bolii (51% afatinib vs 40% erlotinib), a calității vieții și a controlului simptomelor cancerului.

Carcinomul pulmonar al celulelor scuamoase are o prognoză modestă, șanse reduse de supraviețuire (din momentul diagnosticării maladiei în stadiu avansat, speranța de viață a pacienților este, în medie, de un an de zile) și simptome precum dispneea și tusea.

„În timp ce s-a înregistrat recent un progres semnificativ în tratamentul carcinomului pulmonar cu celule scuamoase, administrarea intravenoasă și vizitele frecvente la spital pot fi o provocare pentru pacienții care suferă de această boală. În acest context și încurajați de dovezile robuste aduse de un studiu Global comparativ Phase III, suntem încântați să anunţăm că putem oferi o variantă eficientă de tratament oral pe piața europeană pentru pacienții care suferă de acest tip de cancer pulmonar”, afirmă Dr. Mehdi Shahidi, Director Medical, Solid Tumour Oncology, Boehringer Ingelheim.

Afatinib, tratamentul autorizat în UE sub numele de brand Giotrif, este aprobat deja în mai bine de 60 de țări pentru tratamentul primar al pacienților adulți cu TKI care suferă de NSCLC cu mutații EGFR pozitive.

Text: Dana Săporan

Cuvinte-cheie: , , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.