Dr. Favero, o noua viziune asupra implanturilor

Ce presupune implantul fara durere, cand trebuie sa apelam la implanturi, care sunt riscurile lor si care sunt cele mai noi tehnici folosite in implantologie am aflat stand de vorba cu profesorul Gian Antonio Favero, profesor universitar si director al Catedrei de Stomatologie din Padova, dar si director al Centrului Italian de Osteointegrare Bränemark. De asemenea, el este si fondatorul unui prestigios lant de clinici de stomatologie care ii poarta numele, avand reprezentante in Italia si Marea Britanie si care, din iunie, si-a deschis portile si in Bucuresti.

Galenus: Stim ca ati dezvoltat un lant de 16 clinici stomatologice, dintre care 15 in Italia si una in Londra. Cea de-a 17-a se va deschide in Bucuresti. Care au fost motivele pentru care ati ales Romania?

Prof. Favero: Am ales Romania pentru ca este o tara cu o buna crestere economica, o piata cu un potential puternic in domeniul nostru de activitate, cu un interes crescut pentru noi tehnologii si tehnici medicale cu performante extraordinare. In plus, impartasim o cultura si valori comune cu romanii si este un pas firesc pentru noi, italienii, sa ne mutam aici.

G.: Care sunt noutatile pe care le aduce clinica Favero pe piata din Romania?

F: Clinica Favero ofera un nivel ridicat de tratamente implantologice  prin tehnica One Day Teeth. Aceasta implica o reabilitare totala a cavitatii bucale prin implantologie si protetica fixa. Vechile proteze dentare mobile cu care am fost obisnuiti incep sa dispara: pacientul vine la clinica la ora 9 dimineata, iar seara are deja dintii fixati si poate mesteca. Este o tehnica sigura, fara posibilitatea de respingere, fara durere, cu o rata de succes de 98%.

G.: Ce nationalitate vor avea medicii si care sunt serviciile de specialitate oferite?

F: Doctorii au nationalitate italiana, spaniola, americana si romana. Ei acopera toate specialitatile: ortodontie estetica, chirurgie orala, stomatologie si protetica estetica, implantologie la nivel de arta si tehnici estetice faciale non-invazive.

G.:  Care va fi nivelul dvs de implicare activa in afacere? Veti veni des in Romania? Medicii stomatologi vor beneficia de instruire in cadrul clinicii?

F: Da, atat eu, cat si prof. Pi Urgell din Barcelona (Spania), directorul clinicii de sanatate doctorul Colteanu si toata echipa noastra vom fi alternativ prezenti pentru a satisface cererile de tratament din clinica.

G.:  Clinicile Favero sunt bine-cunoscute pentru tehnologia inovativa folosita in implanturile dentare. Spuneti-ne mai multe despre implantologie, care sunt tehnicile folosite?

F: Tehnica All-on-four – toate intr-o singura zi, adica pacientul vine la clinica la ora 9 dimineata, iar seara are deja dintii fixati si poate mesteca. Este o tehnica sigura, fara posibilitatea de respingere, fara durere, cu o rata de succes de 98%.

G.:  Care sunt riscurile asociate implanturilor dentare, daca exista?

F: Riscurile sunt minime, cazurile de respingere ale pacientilor sunt aproape inexistente, datorita materialelor folosite. Noi am calculat o rata de 1% de pierdere a implantului dentar, intr-o perioada de 10 ani.

G.: Unele persoane apeleaza la implanturile dentare doar pentru latura estetica, aleg sa isi inlocuiasca dintii sanatosi deoarece nu le place forma dintilor lor, de exemplu. Poate fi un caz de tratat sau ar trebui sa apelam la implant dentar doar daca este absolut necesar?

F: Exista cateva tehnici menite sa imbunatateasca aspectul estetic al danturii fara a recurge la implantologie. Daca dintele este sanatos, este posibil sa imbunatatim aspectul prin ortodontie si protezare cosmetica, fara a inlatura dintele. De fapt, cand dintele este sanatos, este intotdeauna mai bine sa il pastrezi.

G.: Stiu ca sunteti implicat in studierea si dezvoltarea tratamentelor dentare fara durere. Cum se poate face asta? Cu totii stim ca vizitele la stomatolog implica ceva durere…

F: Vorba din popor care spune ca mersul la dentist este dureros este doar un mit. Daca nu sunt infectii, nu este nici durere. Intr-un caz standard de implantologie, dureaza doar 20 minute pentru a pune un implant. Apoi pacientul se asaza pe canapea relaxat, se uita la televizor, bea un ceai, iar intre timp, medicii stomatologi realizeaza proteza. In jurul orei 19, proteza este instalata si pacientul poate merge acasa. Pacientii nu-si aduc aminte ce au facut si merg acasa multumiti.

G.:  Stiu ca preturile pentru serviciile stomatologice in Romania sunt printre cele mai mici din Europa,  prin urmare doresc sa va intreb: veti veni cu preturi mai joase decat in Italia sau Anglia pentru aceleasi servicii oferite?

F: Costurile vor fi cu 30-40% mai mici fata de Italia si astfel vom fi la acelasi nivel de pret cu majoritatea clinicilor stomatologice din Romania, desi abordarea noastra stiintifica si experienta indelungata ne plaseaza la un nivel de recunoastere profesionala internationala.

G.:  Care este abordarea dvs fata de stomatologie si cum ii vedeti viitorul?

F: Cred ca viitorul nu este foarte optimist, cel putin pentru tarile occidentale. Exista sanse mai mari de crestere in tarile in curs de dezvoltare precum China sau India. Viitorul stomatologiei apartine profesionistilor care reusesc sa lucreze si sa acumuleze experienta in echipe in care specializarile doctorilor se pot imbina.

G.: De ce ar alege pacientii clinica Favero?

F: Datorita echipei bine structurate, experientei a peste 35 de ani de activitate: experienta in tehnologiile de ultima ora si o echipa intradisciplinara care studiaza toate aspectele reabilitarii orale. Cunoastem toate defectele si esecurile tuturor tipurilor de implante prezente in piata, precum si raspunsurile biologice ale organismului. Nu este suficient sa inserezi un implant, este important ca procedura implant-protezare sa functioneze corect.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.