Caravana cu Medici, startul pentru o Românie sănătoasă

res-Caravana Teisani 3Din păcate, în România, sistemul de sănătate este încă un lux pe care locuitorii anumitor zone rurale nu și-l pot permite, principalele motive fiind de natură economică, dar şi lipsa infrastructurii corespunzătoare şi lipsa de informare a populației privind sănătatea, fapt ce naște teama de medic și analize medicale. Asociația „Caravana cu Medici” este un proiect ambițios și altruist, început în 2014 de 5 medici rezidenți, cărora li s-au alăturat aproximativ 250 de medici voluntari. Această inițiativă se adresează tocmai acestor zone defavorizate, în încercarea de a crește nivelul de sănătate al populației. Compania Bayer România s-a alăturat inițiativei și, împreună cu Asociația „Caravana cu Medici”, a încheiat cea de-a doua caravană destinată sănătații femeilor, care s-a desfășurat în localitatea Teișani, în perioada 6-7 august 2016.

50 de femei au beneficiat de consult ginecologic sau de ecografie mamară

În cele două zile ale caravanei în Teișani, 50 de femei au beneficiat de consult ginecologic sau de ecografie mamară, echipa de medici descoperind că 90% dintre acestea nu cunoșteau cât de importante sunt aceste controale pentru sănătatea unei femei și, mai mult, nu beneficiaseră niciodată de un astfel de examen medical. Dr. Mihai Ranete, Preşedintele Asociaţiei „Caravana cu Medici”: „Îndeosebi în mediul rural, observăm la fiecare caravană o frică faţă de medic şi examenele de control. Multe dintre pacientele de la Teişani ne-au spus că nu au vrut să vină de frica unui diagnostic nedorit. Obiectivul nostru, mai ales în domeniul sănătăţii femeii, este acela de a educa femeile să meargă la un consult, să afle că sunt bine şi sper că, prin vizita la Teişani, ni l-am îndeplinit”.

Text: Andreea Bunea

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.