Academia Romana si Fundatia „Acad. Marin Voiculescu” au comemorat 100 de ani de la nasterea Acad. Marin Voiculescu

Academia Romana si Fundatia „Acad. Marin Voiculescu” au comemorat 100 de ani de la nasterea Acad. Marin VoiculescuPe 2 octombrie 2013, in cadrul unei festivitati desfasurate in Aula Academiei Romane, a avut loc comemorarea unui secol de la nasterea uneia dintre cele mai marcante personalitati medicale din domeniul bolilor infectioase, Acad. Marin Voiculescu. Nascut pe data de 3 august 1913, in comuna Balanoia din Giurgiu, acesta a fost decan al Facultatilor de Igiena si Medicina Generala, presedinte al Uniunii Societatilor de Stiinte Medicale, Ministru Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii si vicepresedinte al Societatii Balcanice de Medicina.

La eveniment au luat parte numeroase personalitati din lumea medicala, academica si politica: Acad. Ionel Haiduc, Eugen Nicolaescu, Ion Iliescu, Acad. Laurentiu Mircea Popescu, Acad. Leonida Gherasim, Prof dr. Mihai Voiculescu, Prof. dr. Florian Popa, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, Adrian Nastase, Petre Roman si multi altii. Toti cei care au tinut discursuri in cinstea sa au amintit despre calitatile pe care Acad. Marin Voiculescu le-a avut ca medic, dar si ca om si despre importanta sa in construirea scolii romanesti de boli infectioase, in instruirea unei generatii exceptionale de medici, in introducerea plamanului artificial sau in introducerea metodelor moderne de tratament pentru insuficienta hepatica acuta si pentru poliomielita acuta.

„Era un om foarte receptiv la solicitarile pacientilor din teritoriu. Domnia sa a fost intr-adevar un sef de scoala si un indrumator. Este exemplar in activitatea sa: didactica, de cercetare si practica medicala”, a declarat fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu.

Centenarul Academician Marin Voiculescu m-a facut sa constientizez, inca o data, ca neglijam valorile medicinei romanesti care pot constitui pentru cei tineri mai mult decat niste exemple. Este vital ca tanara generatie de medici sa cunoasc? principiile care ar trebui sa calauzeasca aceasta nobila profesie.” a marturisit prof. dr. Mihai Voiculescu, fiul cunoscutului academician.

In cadrul evenimentului a fost prezentat si un preview al filmului documentar ”Acad. Marin Voiculescu  – De veghe pe frontul vietii si al sanatatii”.

„In tot ceea ce am facut in viata si in ceea ce am scris, m-am gandit mereu sa fie dedicat omului si binelui sau. Acesta este de fapt scopul final al muncii noastre.”(Acad. Marin Voiculescu)

 

Text: Bianca Badescu

Cuvinte-cheie: ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.