Afatinib, mai eficient în tratamentul cancerului pulmonar decât gefitinib

res-plamani-Eficienţa terapiei cu afatinib este superioară celei cu gefitinib în tratarea pacienților diagnosticați cu cancer pulmonar cu alt tip de celule decât cele mici, cu mutații EGFR pozitive, potrivit rezultatelor studiului Lux-Lung 7 dezvăluite recent la cea de-a 14-a Conferință Anuală a Grupului Britanic de Oncologie Toracică (BTOG) din Dublin, Irlanda.

Studiul Lux-Lung 7, Phase IIb, a inclus 319 pacienți cu stadii avansate de cancer pulmonar fără celule mici (NSCLC) cu mutații EGFR comune (del19 sau L858R) și a relevat faptul că afatinib, comparativ cu gefitinib, reduce riscul de progresie a cancerului pulmonar, cât și riscul eșecului tratamentului cu 27%. De asemenea, un număr mai mare de pacienți tratați cu afatinib a arătat absența dezvoltării cancerului la 18 luni (27% versus 15%) și 24 de luni (18% versus 8%) de la debutul tratamentului. Nu în ultimul rând, 70% dintre pacienții tratați cu afatinib au prezentat o reducere clinică semnificativă a dimensiunii tumorii, comparativ cu 50%, procentul pacienților tratați cu gefitinib care au avut parte de acelaşi rezultat pozitiv. Durata medie a răspunsului a fost de 10,1 luni, respectiv 8,4 luni.

„LUX-Lung 7 este primul studiu global care compară direct două terapii orientate spre EGFR și rezultatele demonstrează beneficiile afatinib, cea de-a doua generație de inhibitor, comparativ cu gefitinib, medicamentul de primă generație, în tratamentele primare. Aceste rezultate aduc o importantă orientare în alegerea tratamentului primar pentru pacienții cu cancer pulmonar cu mutații EGFR pozitive”, afirmă principalul cercetător din cadrul studiului Lux-Lung 7, prof. Keunchil Park, director al Innovative Cancer Medicine, Universitatea Sungkyunkwan, Școala de Medicină din Seul, Coreea de Sud.

Text: Dana Săporan

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.