Apatia, un semn precoce al demenței

Apatia ar putea fi un semn precoce al demenței. Seniorii care nu mai sunt interesați sau nu mai dau dovadă de entuziasm atunci când vine vorba de activitățile care altă dată le făceau plăcere au un risc mai mare de a dezvolta demență, potrivit unui nou studiu. Studiul care s-a desfășurat pe o durată de 9 ani a inclus 2.000 de adulți în vârstă și a demonstrat faptul că cei cu apatie severă aveau un risc cu 80% mai mare de a face demență. Apatia este o problemă pe care cei apropiați o pot recunoaște cu ușurință. În plus, prevalența demenței este în creștere, iar oamenii de știință încearcă să descopere noi metode de a identifica persoanele aflate la risc.

Legătura dintre apatie și apariția demenței

Simptome precum schimbările comportamentale, depresia, iritabilitatea ar putea trage un semnal de alarmă în ceea ce privește instalarea demenței. Studii anterioare au legat afectarea cognitivă ușoară de apatie, dar în cadrul unui alt studiu de actualitate cercetătorii au dorit să observe un grup de persoane care nu aveau încă probleme de memorie.

Administrarea medicamentelor anticolinergice, risc de Alzheimer

Studiul a inclus seniori cu vârste între 70 și 79 de ani. După ce i-au urmărit timp de 9 ani, 381 de persoane dezvoltaseră demență, iar 25% dintre acestea fuseseră apatice. Aceste cercetări sunt extrem de importante pentru a ajuta specialiștii în domeniu să identifice pacienții cu risc. Studiul a fost realizat de către cercetătorii de la Universitatea din California.

Sursa: webmd.com

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.