Aportul anticorpilor monoclonali bispecifici în tratarea cancerului

Studiile în domeniul ştiinţei, a medicinei translaţionale şi a imunologiei ştiinţifice realizate de cercetătorii de la Universitatea din Taiwan au arătat că anticorpii monoclonali bispecifici contribuie la tratarea cancerului. Anticorpii se leagă de antigenele tumorale și celulele T şi elimină celulele canceroase, fără a le afecta pe cele sănătoase. Rezultatele clinice ale pacienţilor cu leucemie au arătat că anticorpii monoclonali bispecifici au ucis celulele T maligne, conservând celulele T sănătoase.

Etapele studiului

Oamenii de ştiinţă au modificat anticorpii monoclonali bispecifici, astfel încât aceştia să recunoască și să distrugă celulele tumorale, care prezintă niveluri scăzute ale proteinei ​​KRAS mutante, ce influenţează apariţia cancerului. Gena KRAS umană este localizată pe cromozomul 12p12, iar anumite mutaţii ale acesteia sunt implicate în proliferarea celulară necontrolată şi apariţia metastazelor. Cercetătorii consideră că mutaţiile genei KRAS sunt asociate cu tumori într-un stadiu avansat de dezvoltare, cu potenţial metastatic crescut şi rată de supravieţuire scăzută.

Avantajele anticorpilor monoclonali bispecifici

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă au observat că acești anticorpi monoclonali bispecifici sunt molecule mici ce pot fi eliminate rapid din sânge, ceea ce va face probabil necesară infuzarea continuă a acestor tipuri de medicamente prin intermediul unui cateter. Aceşti anticorpi sunt proteine artificiale, care se pot lega simultan la două tipuri diferite de antigen. În plus, ei au un potențial citotoxic mai mare.

Sursa: news-medical.net

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.