Vaccinul care ar putea eradica complet tumorile

Un nou tratament ar putea avea efecte incredibile asupra tumorilor, trecând deja cu succes de toate fazele de testare pe șoareci de laborator. Acest vaccin elimină toate urmele tumorilor, susțin cercetătorii. În cadrul testelor s-a observat că vaccinul este eficient pentru o multitudine de tipuri de cancer, inclusiv pentru cele în metastază. Tratamentul a fost dezvoltat de către oamenii de știință de la Universitatea Stanford din SUA și are la bază utilizarea a doi agenți (oligonucleotida CpG și un anticorp care se leagă de OX40 – receptor pentru celulele T), care stimulează funcționarea sistemului imunitar.

Au început testările clinice pe subiecți umani

Cei doi agenți sunt injectați simultan în tumoare și activează doar celulele T din interiorul acesteia. Interesant este că o parte dintre aceste celule T se răspândesc ulterior în organism în căutarea altor tumori. Dintre cei 90 de șoareci cu limfom injectați cu noul vaccin, 87 au fost complet vindecați, iar pentru ceilalți trei a fost nevoie de încă o doză de vaccin pentru eradicarea limfoamelor. Tratamentul a fost, de asemenea, eficient în cazul șoarecilor cărora le-a fost indus genetic cancerul mamar.

„Abordarea noastră necesită o singură aplicare, în cantități foarte mici, a celor doi agenți, pentru a stimula celulele imune din cadrul tumorii. La șoareci am observat efecte uimitoare, incluzând eliminarea tumorilor din întregul organism”, a declarat prof. dr. Ronald Levy, coordonator al studiului. În acest moment se află în plină desfășurare un studiu clinic pe pacienți umani, cu limfom.

Sursa: www.sciencealert.com

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.