Eliminarea enzimei KDM4A, factor important în tratarea cancerelor de gât şi cap

Cercetătorii de la Școala de Medicină Dentară a Universităţii Los Angeles, California, au efectuat studii asupra unei enzime care joacă un rol-cheie în apariția cancerelor de cap şi gât. Astfel, aceştia au reuşit să încetinească semnificativ dezvoltarea şi răspândirea tumorilor, sporind eficacitatea imunoterapiei. Oamenii de ştiinţă consideră că rezultatele sudiilor ar putea ajuta alţi cercetători să dezvolte noi metode de tratament mai eficiente pentru combaterea cancerelor cu celule scuamoase.

Enzima KDM4A şi evoluţia tumorilor

Imunoterapia este utilizată ca tratament pentru diferite tipuri de cancer şi stimulează sistemul imunitar să lupte împotriva bolii. Cu toate acestea, unele tipuri de cancer, inclusiv carcinoamele cu celule scuamoase ale capului și gâtului nu răspund la fel de bine la acest tip de tratament. Oamenii de ştiinţă şi-au îndreptat atenţia către o enzimă, numită KDM4A. Aceasta este implicată în mai multe tipuri de cancere și în formarea tumorilor. În cazurile de cancer de cap și gât, supraexprimarea KDM4A duce la replicarea și răspândirea celulelor canceroase.

Eliminarea enzimei KDM4A influenţează dispariţia celulelor canceroase

Având aceste rezultate, cercetătorii au eliminat în timpul experimentelor gena KDM4A, asistând la o scădere considerabilă a carcinoamelor cu celule scuamoase, dar şi la dispariţia metastazelor de la nivelul ganglionilor limfatici. În plus, au descoperit că îndepărtarea enzimei KDM4A a dus și la activarea celulelor T, care au eliminat celulele canceroase și au stimulat buna funcţionare a sistemului imunitar. Apoi, oamenii de ştiinţă au combinat imunoterapia cu eliminarea enzimei KDM4A, descoperind că dezvoltarea celulelor canceroase a scăzut considerabil.

Sursa: news-medical.net

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.