Câmpurile electromagnetice ar putea opri răspândirea celulelor canceroase

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Ohio au descoperit o nouă metodă de tratament pentru cancerul mamar. Potrivit acestora, câmpurile electromagnetice încetinesc răspândirea celulelor canceroase. Vish Subramaniam, autorul principal al studiului, este de părere că metoda de tratament ar putea elimina definitiv tumorile. În plus, câmpurile electromagnetice nu afectează celulele sănătoase, conform cercetătorilor. Cancerul mamar este cel mai întâlnit tip de cancer în rândul femeilor.

Rezultatele studiului

Jonathan Song, profesor asociat de inginerie mecanică și aerospațială din cadrul Universităţii de Stat din Ohio, a transmis că metoda de tratament pe bază de câmpuri electromagnetice se aplică celulelor canceroase, fără a le atinge. Tratamentul a fost efectuat pe celule canceroase izolate în laborator și nu a fost testat clinic. Câmpurile electromagnetice încetinesc metabolismul celulelor canceroase prin modificarea câmpurilor electrice din interiorul lor. Accesul la funcționarea internă a celulei, fără a fi nevoie de o intervenție chirurgicală, este o metodă nouă. Oamenii de ştiinţă consideră că sunt necesare cercetări suplimentare.

Cancerul mamar în România

Datele furnizate de Comisia de Oncologie a Ministerului Sănătăţii din România arată că 80% din cancerele mamare sunt diagnosticate în fază avansată, atunci când tratamentul nu mai poate garanta vindecarea, ci doar prelungirea vieţii. În plus, în 10% dintre cazuri, cancerul este depistat în timpul unor consultaţii medicale de rutină.

Sursa: news-medical.net

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.