Tumorile pot fi transformate în „fabrici” care luptă împotriva cancerului

Oamenii de știință au descoperit o nouă modalitate de a lupta cu tumorile canceroase. Este vorba despre un tratament imunoterapeutic, sub forma unui vaccin, care este injectat direct în tumori. Noua terapie, dezvoltată de cercetătorii de la Mount Sinai, SUA, atrage atenția sistemului imunitar asupra pericolului, acesta distrugând formațiunile canceroase. Numită vaccinare in situ, această metodă transformă practic tumorile în adevărate „fabrici” ce luptă împotriva cancerului.

Blocada punctelor de control pune probleme în lupta cu cancerul

Terapia a început deja să fie testată și a avut rezultate promițătoare pe pacienții cu limfom non-Hodgkin, fiind în prezent testată și pe alte tipuri de cancer. Metoda este una discutată de mult timp, care în teorie arată că trezirea celulelor albe pentru a distruge cancerul poate fi realizată. În practică însă, este extrem de dificil pentru celulele T să recunoască celulele canceroase, în primul rând pentru că cele din urmă folosesc o metodă de ascundere numită blocada punctelor de control. Practic, celulele canceroase se deghizează în celule normale. Acest nou vaccin a reușit însă să schimbe acest lucru și chiar să dubleze remisia cancerului la șoarecii de laborator, de la 40% la 80%.

Sursa: www.sciencealert.com

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.