Beneficiile aderării la o asociație profesională de sănătate

Conform INSSE, în anul 2015 România avea 331.792 de angajați în sănătate și asistență socială. Dintre aceștia, 60% sau 199.625 de salariați alcătuiau personalul sanitar. Categoria include mai exact medici, stomatologi, farmaciști, asistenți medicali și de farmacie, surori, tehnicieni, oficianți, moașe, laboranți, infirmiere, brancardieri, ghipsari, nămolari, ambulanțieri și alte categorii de personal sanitar.

Asociațiile profesionale, indiferent dacă sunt fundații, sindicate, alianțe ș.a., reprezintă o grupare de profesioniști care lucrează în vederea atingerii obiectivelor și intereselor comune, de a promova și îmbunătăți întreg contextul profesiei medicale alese. Aceste organizații de sănătate sprijină membrii prin furnizarea de know-how, de resurse și de oportunități greu accesibile altfel. Principalele beneficii sunt networkingul, educația în mod continuu, accesul la informații, promovarea imaginii și țelurilor în carieră și conexiunea la piața locurilor de muncă.

Asociațiile oferă oportunități de networking de neegalat, permițând membrilor să intre în contact cu colegi, mentori și lideri din industrie. Participarea la convenții, seminarii, conferințe vă conectează cu profesioniști și pot genera un mediu propice pentru colaborări, idei și eforturi comune. Într-un domeniu aflat în evoluție și schimbare, profesioniștii rămân la curent cu cele mai noi tehnologii și descoperiri științifice prin intermediul schimbului de informații cu alți membri ai asociației. Un alt punct important este, așa cum am menționat, accesul la informații legate de piața muncii, oportunități de angajare în sănătate etc. În acest sens, asociația se află într-o poziție ideală care poate să unească informații prin parteneriate strategice și să le transmită mai departe, într-un cadru profesionist, conectând practic angajatorii de top cu potențiali angajați și alte cadre medicale.

O asociație clar definită, cu viziune și strategie, poate să își atribuie rolul de protejare a drepturilor membrilor și de asigurare că aceștia își îndeplinesc obligațiile. În acest sens, asociația poate contribui la definirea poziției medicilor în sistem şi la îmbunătățirea calității actului medical.

Afilierea la asociații locale, regionale sau naționale din domeniul în care profesați, cu precădere cel medical, oferă o gamă largă de oportunități care pot conduce la relații îmbunătățite și, în cele din urmă, un succes mai mare.

 

Echipa HospitalJobs.ro, în parteneriat cu Sindicatul Promedica

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.