#Brain Awareness Week 2021

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative (APAN Romania) organizează, în perioada 15-21 martie, cu ocazia Brain Awareness Week 2021, seria de webinarii online „Despre sănătatea creierului”. În luna martie a fiecărui an are loc la nivel internațional campania de conștientizare a sănătății creierului #BrainAwarenessWeek. Astfel, pacienții află informaţii noi despre creier de la experţii în neuroştiinţe. Evenimentul face parte din campania internațională de conștientizare a sănătății creierului organizată de Federation European Neuroscience Societies şi Dana Foundation.

Subiectele abordate în cadrul webinariilor online

Oamenii din întreaga lume, inclusiv cei din România, se confruntă cu numeroase probleme legate de sănătatea creierului. Subiectele din acest an se conturează în jurul următoarelor teme: ce se întâmplă atunci când la nivelul creierului se dezvoltă afecțiuni, de ce este importantă sănătatea creierului și ce stil de viață trebuie adoptat, dar și despre viitorul sănătății digitale în domeniul neurologiei. Webinariile transmise live pe pagina de Facebook a Asociației Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative sunt susținute de profesioniști în domeniu.

Programul evenimentului

Pe 15 martie, în prima zi a evenimentului, participanţii vor afla ce este neuroştiinţa, abordând subiecte precum somatizarea și legătura dintre creier, minte și corp, neurobiologia stresului. Pe 16 martie, specialiştii vor discuta despre sănătatea creierului, somn, dietă etc. Miercuri, pe 17 martie, participanţii vor afla despre asociaţiile de pacienţi şi despre problemele care pot afecta sănătatea creierului. Pe data de 18 martie specialiştii vor aborda subiecte precum anxietatea, depresia şi fericirea. Ziua de 19 martie se va contura în jurul soluțiilor de digital health din domeniul neurologiei. Ultima zi a evenimentului va fi dedicată celor mici (4-7 ani și 8-12 ani).

Cuvinte-cheie: , , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.