Cancerul pulmonar este aproape de vindecare!

Un medicament imunoterapeutic ar putea prelungi viețile pacienților cu cancer de plămâni cu până la 5 ani și, în anumite cazuri, ar putea chiar să îi vindece. Tratamentul revoluționar, numit durvalumab (substanța activă), i-a impresionat pe specialiștii englezi, iar National Health Service (sistemul de asistență medicală de stat din Marea Britanie) a decis compensarea 100% a medicamentului în cazul pacienților cu cancer pulmonar fără celule mici, stadiul 3, neoperabil.  

Tratamentul ar putea deveni un standard de îngrijire

Tratamentul utilizează propriul sistem imun al pacientului, pe care îl ajută să lupte și să distrugă celulele canceroase. Înainte de a putea beneficia de durvalumab, pacienții trebuie să fi încercat tratamentele de chimioterapie și radioterapie, spun medicii. Studiile clinice au arătat că pacienții care au luat medicamentul nu au înregistrat o înrăutățire a cancerului pulmonar pentru aproximativ doi ani. Specialiștii susțin că între 27% și 40% dintre cei care iau durvalumab pot ajunge la o perioadă de cinci ani în care boala nu va progresa. Cercetările continuă pentru că există date care indică faptul că în anumite situații tratamentul ar putea duce la vindecarea cancerului!

„Vorbim despre cea mai mare descoperire a ultimilor ani în domeniul tratării cancerului pulmonar fără celule mici, în stadiu avansat. Pentru pacienți este o veste fantastică. Mă aștept să se vadă un impact imediat asupra practicii clinice și ca acest tratament să devină standardul de îngrijire pentru pacienții eligibili”, a declarat dr. Fiona McDonald, oncologist la Royal Marsden NHS Foundation Trust, Marea Britanie.

Sursa:dailymail.co.uk

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.