Premieră mondială: cancerul de sân vindecat prin imunoterapie!

Un tratament revoluționar, bazat pe imunoterapie, dă speranțe bolnavilor de cancer din întreaga lume. Considerat de specialiști un adevărat miracol, acest tratament a eradicat cancerul în cazul unei femei din SUA, Judy Perkins, diagnosticată în 2013 cu cancer de sân în stadiu terminal și cu o speranță de viață de trei luni. Tehnologia este considerată un „medicament viu”, în condițiile în care tratamentul este realizat din propriile celule ale pacientului.

90 de miliarde de celule albe au învins cancerul

Tratamentul a fost dezvoltat la unul dintre cele mai mari centre de cercetare din lume, Institutul Național pentru Cancer. „Vorbim despre cel mai personalizat tratament pe care vi-l puteți imagina!”, a declarat  Steven A. Rosenberg, șeful departamentului de chirurgie din cadrul institutului și un cunoscut cercetător în domeniul cancerului. În condițiile în care, în momentul diagnosticării sistemul imunitar lupta deja cu cancerul, cercetătorii au recoltat celulele albe considerate capabile de a acționa împotriva bolii. În următoarea fază aceste celule sunt crescute și replicate în laborator. În momentul începerii efective a tratamentului pacientei i-au fost injectate aproximativ 90 de miliarde de celule albe, împreună cu o serie de medicamente care să ajute sistemul imunitar să lupte eficient. Pacienta este în acest moment vindecată complet, iar cercetătorii spun că vor începe testări clinice, pe mai mulți pacienți, în condițiile în care acest tip de tratament ar putea fi dezvoltat pentru orice tip de cancer.

Sursă: bbc.com; Sursă foto: cancer.gov

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.