Cercetătorii susțin că există bacterii și în creierele oamenilor!

Oamenii de știință au dat publicității o descoperire cel puțin surprinzătoare, care arată faptul că în creierul uman există un microbiom. Cercetarea a fost coordonată de dr. Rosalinda Roberts, Universitatea Alabama, Birmingham, SUA, și a fost efectuată pe mostre prelevate de la 34 de persoane decedate, jumătate sănătoase înainte de a muri și jumătate cu schizofrenie. Aceste bacterii se pare că nu ajung în creier din cauza contaminărilor, iar studiul relevă prezența acestora în condiții non-infecțioase și non-traumatice.

Cele mai multe bacterii au fost găsite în substantia nigra

În toate cazurile oamenii de știință au descoperit bacterii, densitatea depinzând de zona creierului în care au fost găsite. Cele mai multe bacterii au fost descoperite în substantia nigra, hipocampus și cortexul prefrontal, dar și în astrocite, celule ce au un rol extrem de important în comunicarea la nivelul neuronilor. Microbiomul creierului nu este însă o descoperire valabilă doar în cazul oamenilor. În cadrul aceluiași studiu, cercetătorii americani au efectuat teste pe șoareci de laborator sănătoși și au observat un adevărat microbiom în creierele acestora. Oamenii de știință vor continua cercetările pentru a afla cu certitudine modul în care bacteriile au ajuns în creier. Importanța acestei descoperiri este uriașă, în condițiile în care cunoaștem deja rolul microbiomului intestinal în ceea ce privește sănătatea oamenilor.

Sursa: sciencealert.com

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.