Chirurgia cardiovasculară – subiectul expoziției foto Gentle Violence

Muzeul Național Brukenthal din Sibiu găzduiește în perioada 5-28 septembrie o expoziție foto- senzorială cu un subiect inedit – chirurgia cardiovasculară. Expoziția face parte din proiectul Gentle Violence, care îmbină două domenii aflate aparent la mare distanță unul de altul: arta și medicina.

În cadrul acestei expoziții veți putea vedea imagini care descriu cronologic și tematic etapele importante ale intervențiilor pe cord deschis. Acestea surprind aspecte delicate, gesturi elegante, cromatica sălii de operație și a elementelor care o compun, îmbinând partea estetică cu cea de documentare. Pe lângă acestea, veți putea vedea și o serie de imagini cu inimi văzute prin ochii chirurgului, dar și ai artistului. Coloana sonoră a expoziției este compusă din sunete specifice intervențiilor pe cord deschis.

Fotografiile și conceptul sunt realizate de artistul vizual Cristina Bobe, cea care a inițiat de altfel și o platformă online de fotografie medicală (www.fotografiemedicala.ro).

„Gentle Violence este o expoziție care ne permite accesul într-o lume puţin cunoscută şi adesea temută. Fiind asociată cu durerea, este privită cu reţinere, în pofida actului salvator pe care îl implică. Imaginile ne provoacă să ne cunoaștem corpul într-o manieră neobișnuită și își propun să transmită emoții puternice, să stimuleze simțurile, să educe și, nu în ultimul rând, să provoace dezbateri”, declară Laura Coltofean, curatorul expoziției și muzeograf în cadrul Muzeului Național Brukenthal.

Text: Bianca Bădescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.