Clinica Gynera oferă consultații gratuite în luna martie

Bolile ginecologice netratate, fumatul, alimentația și, în general, un stil de viață dezechilibrat duc la statistici alarmante care spun că în țara noastră unul din cinci cupluri întâmpină dificultăți în a avea copii. Medicii atrag atenția că în România foarte multe femei trecute de 30 de ani au rezerva ovariană a unei persoane mult mai în vârstă. În plus, multe românce suferă din cauza instalării precoce a menopauzei, chiar și înaintea vârstei de 40-45 de ani.

Pentru a conștientiza aceste riscuri, dar și pentru a găsi soluții, Clinica de Fertilitate Gynera a demarat campania „Află la timp și alege înțelept!”. Unul dintre punctele importante ale acestui demers este reprezentat de oferirea de consultații gratuite, pe parcursul lunii martie 2018, pentru fiecare pacient care trece pentru prima dată pragul Clinicii Gynera. În cadrul consultației gratuite, care în mod normal ar costa 350 de lei, pacienții vor avea parte de evaluarea ecografică a aparatului reproductiv și a rezervei ovariene de ovule, consiliere legată de factorii de risc, stil de viață, dar și în legătură cu pașii de urmat în vederea conceperii.

Controlul ginecologic anual, obligatoriu pentru orice femeie

Medicii specialiști spun că, pentru a crește șansele de procreare, este necesar ca femeile să efectueze anual un examen ginecologic.

„În cadrul evaluării, foarte importantă este și ecografia, examen care permite vizualizarea uterului și depistarea anumitor nereguli, cum ar fi polipii, sinechiile, formațiunile fibromatoase sau de altă natură. Prin ecografie, se mai poate observa aspectul ovarelor și se poate determina numărul foliculilor antrali, relevant pentru evaluarea fertilității”, susține dr. Irina Oproiu, medic specialist obstetrică-ginecologie cu supraspecializare FIV, Clinica Gynera.

Conform unui comunicat de presă remis redacției, la Clinica Gynera au fost efectuate până acum mai mult de 5.000 de proceduri de reproducere asistată. Din punct de vedere statistic, 30% dintre problemele de infertilitate sunt diagnosticate la femei, 30% la bărbați, 20% la ambii parteneri, iar în 20% din situații cauzele nu sunt cunoscute.

Pentru detalii accesați site-ul www.gynera.ro.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.