În România, infertilitatea afectează 10-15% din cuplurile de vârstă reproductivă

Conform datelor din 2016, infertilitatea este o problemă din ce în ce mai reală în România, afectând aproximativ 1 din 4 cupluri de vârstă reproductivă. În schimb, există un grad mult mai mare de informare în rândul cuplurilor, acestea alegând să se adreseze specialiştilor înainte de 35 de ani, când încă şansele de reuşită sunt mult mai mari.

Programe medicale și sociale

Columna Medical Center este cel mai mare centru de reproducere umană asistată (RUA) din România, în cadrul acestuia fiind realizate în 2016 peste 1 000 de proceduri specializate. Clinica a fost acceptată, în 2016, în Programul Național FIV/ET, subvenționat de Ministerul Sănătății, aici realizându-se 70 de proceduri FIV, cu o rată de succes de 54,28%.

În cadrul centrului au fost dezvoltate mai multe programe medicale şi sociale, precum Fertihelp – care se adresează cuplurilor cu venituri mici, cărora le oferă o reducere de 50% a costului procedurii FIV; Fertistim – un program unic în România, de stimulare naturală a fertilităţii prin nutriţie, acupunctură şi Qi Gong şi OncoFertiHelp, prin care clinica oferă pacienților oncologici posibilitatea de a-şi prezerva fertilitatea, înaintea începerii tratamentului bolii neoplazice.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.