CMR: „Să acordăm profesioniștilor din sănătate respectul cuvenit!”

Colegiul Medicilor din România (CMR) consideră nedrept asaltul mass-media asupra lumii medicale din ultima perioadă, se arată într-un comunicat de presă remis redacției. În condițiile în care presa furnizează zilnic dovezi de neglijență, imprudență, incompetență, ale medicilor din întreaga țară, CMR consideră că profesioniștii din domeniul medical sunt martori neputincioși la această denigrare constantă a activității lor. În plus, este creată impresia că asistența medicală din țara noastră este în declin și că profesioniștii lipsesc sau că nu își fac corect meseria. Reprezentanții CMR se arată contrariați de faptul că, zi de zi, calitatea actului medical a crescut și rezultatele mai bune sunt de necontestat, dar percepția publică asupra medicului s-a deteriorat în mod evident.

Drepturile pacienților cresc, libertatea de acțiune a medicului este restrânsă

În condițiile în care pacientul are dreptul de a-și alege medicul, opțiunea terapeutică, are acces la ghidurile de bună practică, există Legea drepturilor pacientului nr.46/2003, inclusiv accesul la justiție pentru a-și rezolva doleanțele, medicii au o libertate de acțiune tot mai restrânsă. În comunicatul de presă se mai precizează și faptul că medicina este subfinanțată și subdotată, dar chiar și așa asigură servicii pentru o populație de aproximativ 20 de milioane de oameni. Conform statisticilor, anual sunt prestate aproape 180 de milioane de servicii medicale de către 55.000 de medici, asta însemnând 9 servicii medicale pentru fiecare locuitor și peste 3.200 de servicii pentru fiecare medic. Chiar dacă medicii au o astfel de activitate susținută, „corpurile profesionale din sănătate, fără excepție, asistă, din nou, de câteva săptămâni la asalturi mediatice legate de fapte a căror evidență nu o neagă nimeni”. Această „avalanșă de informații din ultima perioadă nu face decât, pe lângă a ostraciza înainte de vreme pe cel care este doar acuzat, să arunce o lumină falsă și răuvoitoare asupra activității unui întreg corp profesional, influențând în felul acesta opinia publică și sădind o nejustificată neîncredere în activitatea majorității medicilor”, se mai arată în comunicatul de presă.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.