Conferința „Abordări consacrate și noi metode de tratament în terapia autismului la copil”

În condițiile în care în țara noastră aproximativ 30.000 de persoane suferă de tulburări din spectrul autismului, specialiști de renume se reunesc în perioada 17-19 mai 2018, în cadrul Conferinței Naționale Interdisciplinare, cu tema „Abordări consacrate și noi metode de tratament în terapia autismului la copil”. Evenimentul va avea loc la Hotel Casa Capșa din București. Organizatorii avertizează că autismul poate să apară în orice familie, fără a se face diferențieri de zone geografice sau de nivel de educație. În întreaga lume, 1 din 68 de copii suferă de autism.

Până la 47% dintre copiii cu autism pot trăi o viață independentă

Diagnosticarea precoce și intervenția timpurie intensivă sunt factori care pot face ca până la 47% dintre copiii cu autism să poată avea o viață independentă. Despre toate aceste lucruri vor discuta profesioniști în domeniu, dar și invitați speciali, precum președintele Conferinței, prof. acad. dr. Marin Burlea, președintele Societății Române de Pediatrie, și acad. dr. Andrei Kozma, Academia de Științe Medicale din România. Cei doi vor susține deschiderea lucrărilor, cu tema „Importanța diagnosticării precoce a copiilor cu TSA”. Printre invitații la eveniment se numără prof. dr. Iuliana Dobrescu, medic primar psihiatrie pediatrică, Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, prof. dr. Mihaela Bălgrădean, șef disciplină, Clinica de Pediatrie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „M.S. Curie”, conf. dr. Anamaria Ciubară, medic primar psihiatru, Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”, Galați, dar și personalități din viața publică, precum actrița Manuela Hărăbor. Revista Galenus este partener media al evenimentului.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.