Conferința Internațională „Skin Matters” a găzduit peste 250 de participanți

În zilele de 16 și 17 aprilie, Fundația Dr Leventer pentru Sănătatea Pielii a organizat Conferința Internațională „Skin Matters”, în cadrul căreia au participat peste 250 de specialiști din România, S.U.A., Germania, Olanda și Italia. Potrivit dr. Mihaela Leventer, fondator Dr Leventer Centre și Președinte al Fundației Dr Leventer pentru Sănătatea Pielii, cancerele de piele ridică o problemă importantă de sănătate publică.

De la dermatologie la managementul plăgilor cronice

În cadrul evenimentului internațional „Skin Matters” au fost abordate teme diferite, de la dermatooncologie și reconstrucții chirurgicale complexe, până la managementul plăgilor cronice și dermatoestetică. Dr. Roxana Tomescu, medic specialist dermatovenerologie, a susținut o prezentare științifică despre semnele clinice de alertă în cancerele cutanate. Dr. Anca Stanciu, dr. Cecilia Enescu și dr. Anita Barcan au discutat despre provocările ce pot apărea în cazul reconstrucției nasului, urechii și buzei.

Alte teme abordate în cadrul evenimentului

Specialiștii au mai abordat teme precum „Legătura dintre tunsorile scurte și cancerul de piele”, „Importanța testării genetice în afecțiunile pielii”, „Dermatoestetică, oportunități și amenințări” și „Complicațiile injectării de toxină botulinică”. Dr. Mihaela Leventer afirmă că acest eveniment a dovedit că specialiștii români au multe de oferit atât propriilor pacienți, cât și cunoașterii științifice internaționale. Prof. dr. Daniel Berg predă dermatologia în cadrul Universității din Washington, S.U.A., și este de părere că vizitele în România au fost un factor important pentru cariera domniei sale și că schimbul de experiență cu medicii români l-a ajutat să se perfecționeze. Revista Galenus a fost parteneriat media al evenimentului.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.