Conferinta Nationala de Medicina Familiei a impresionat prin calitatea informatiei

2.000 de doctori specializati in Medicina Familiei au avut ocazia sa asculte la Conferinta Nationala de Medicina Familiei prelegeri pe subiecte extrem de variate si sa participe la mese rotunde interactive si cu teme rar abordate. De asemenea, acestia au luat parte la ateliere practice atragatoare si au plecat profund impresionati de calitatea evenimentului stiintific.

Printre speakeri s-au numarat varfuri europene ale specialitatii, trei personalitati marcante ale medicinii de familie din Europa, Dr. Rosalind Simpson, trainer in cadrul PRIME, membru al Colegiului Regal de Medicina Familiei al Marii Britanii (RCGP),   Dr. Tony Mathie, Presedinte Wonca Europe, Dr. Mihaela Carmaciu, vicepresedinte SMR-UK. Doamna Rosalind Simpson a moderat o dezbatere privind relatiile medic – pacient, compasiunea in medicina. Domnul Tony Mathie a vorbit in deschiderea Conferintei si a avut intalniri cu Ministrul Sanatatii, cu presedintele CMR, prof. Dr. Vasile Astarastoae, precum si cu membrii Senatului Societatii Nationale de Medicina Familiei reuniti in sedinta extraordinara.

 

Conferinta Nationala de Pediatrie a adunat peste 1.500 de participanti

Cele mai importante urgente si boli cronice din patologia pediatrica au fost dezbatute sub egida Societatii Romane de Pediatrie, in incercarea de a oferi solutii de diagnostic si tratament, care sa raspunda optim dinamicii evolutiei patologiilor actuale. Evenimentul stiintific, desfasurat pe parcursul a trei zile, a facut posibila participarea a peste 1.500 de medici pediatri din toate regiunile tarii, la lucrari si simpozioane precum:

  • Stafilococul nazal: epidemiologie si tratament – Prof. Dr. Eugen CIOFU;
  • Endoscopia digestiva terapeutica in patologia pediatrica – Prof. Dr. Marin BURLEA;
  • SARI – un nou concept de supraveghere si control al „infectiilor respiratorii acute, virale si bacteriene“ – Dr. Viorel ALEXANDRESCU;
  • Actualitati in imunodeficientele primitive – Prof. Dr. Ioan GHERGHINÅ;
  • Disfunctia mictionala la copil – Prof. Dr. Mircea NÅNULESCU;
  • Mit si realitate in ITU la copil (supra si subdiagnosticare) – Conf. Dr. Gheorghe CHIRIAC-BABEI;
  • Actualitati in administrarea paracetamolului la copii – Prof. Dr. Doina PLEŞCA;
  • Beneficiile oferite de suplimentele nutritive in dezvoltarea optima a copilului – Prof. Dr. Evelina MORARU.

 

1,6 miliarde de euro se pierd anual in Romania prin frauda din sistemul medical

Romania pierde anual aproximativ 1,6 miliarde de euro din cauza fraudei existente in sistemul medical, sub forma platilor informale efectuate catre personalul medical sau prin inregistrarea unor tratamente care nu au fost efectuate, potrivit datelor prezentate de Paul Vincke, presedinte al Retelei Europene de combatere a coruptiei si fraudei in strainatate (Belgia), in cadrul celei de-a doua zile a conferintei Finantarea Sustenabila a Sistemelor de Sanatate, organizata de Tarus Media in data de 24 martie.

„In anul 2004, sistemul sanitar romanesc a oferit servicii catre 27 de milioane de persoane asigurate, dintre care doar 19 milioane au putut fi identificate. Costurile aferente nasterii unui copil in Romania ajung chiar pana la 3.000 de euro in plati informale catre personalul medical, la care se mai adauga inca o mie de euro daca este nevoie de o operatie cezariana”, a spus Paul Vincke care a incercat sa dezvolte o colaborare cu autoritatile romane inca din 2004, dar fara ca aceasta sa se materializeze intr-un proiect concret anti-frauda in sanatate. Potrivit studiilor existente la nivel mondial, risipa resurselor din sanatate este cauzata de frauda si coruptie (in proportie de pana la 19-20%), ineficienta administrativa (17%), erorile si ineficienta furnizorilor de servicii medicale (12%), supraconsumul sau serviciile de sanatate care pot fi evitate (40%), de lipsa coordonarii intre institutiile din sistem (6%) si ingrijirile medicale care ar putea fi prevenite (6%).

 

Castigatori

Litera– Ghidul  microbilor

  1. Ivanov Diana Nicoleta – Bucuresti
  2. Matei Irina – Bucuresti
  3. Neda Luminita – Bucuresti
  4. Dumitru Mihaela – Pitesti
  5. Iancu Rodica – Bucuresti

 

Humanitas – Cum sa ai un abdomen plat

  1. Borocan Corina – Bucuresti
  2. Visan Irina – Bucuresti
  3. Ungureanu Maria Valentina – Bucuresti
  4. Chirita Mihaela – Ploiesti
  5. Dima Elena – Cluj

 

All – Dieta care vindeca diabetul

  1. Vlasceanu Adriana Gabriela – Bucuresti
  2. Luca Sanda – Bucuresti
  3. Draghici Sanda – Pitesti
  4. Dragomir Corina – Buzau

 

Alergii alimentare – prevenire, depistare, tratare

Autori: Patrick Holford, Dr. James Braly

 

Astazi, intr-o lume invadata de produse alimentare de tot felul, mai mult sau mai putin naturale, una din doua persoane sufera de o alergie alimentara.
Cei care se simt rau ignora adesea adevaratele cauze, pentru ca alergiile de acest tip raman de cele mai multe ori ascunse. Printre simptomele cele mai frecvente se numara: dureri abdominale, luare in  greutate, balonare, diaree sau constipatie, urticarie, astm, insuficienta respiratorie, rinita alergica, oboseala cronica, depresie si dureri de cap. „Alergii alimentare” va arata care sunt diferentele intre o alergie si intolerantele sau sensibilitatile alimentare. In plus, pentru ca majoritatea alergiilor alimentare pot fi tratate, sunt prezentati principalii 20 de alergeni alimentari si modalitatile prin care le putem contracara efectele.

Cuvinte-cheie: ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.