Congresul Internațional NutriTerra 2023, la a doua ediție

Între 14-16 iunie 2023, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” organizează a doua ediție a Congresului Internațional NutriTerra, la 100 de ani de la înființarea Facultății de Farmacie. Eveniment dedicat medicilor, farmaciștilor, dieteticienilor, consultanților nutriționiști, kinetoterapeuților, asistenților medicali și de farmacie, precum și altor specialiști în sănătate, NutriTerra 2023 aduce la București specialiști din întreaga lume care vor dezbate cele mai recente cercetări și descoperiri în domeniul științelor alimentare.

Cele 3 zile de conferință în format hibrid ale Congresului Internațional NutriTerra 2023 este una cu totul specială, dedicată Centenarului Facultății de Farmacie. Tema centrală a evenimentului este „Nutriție de precizie și securitate alimentară în era digitală. Nutrigenetică și nutriție în timpul ciclului de viață”.

Participarea la acest eveniment va fi creditată cu puncte de educație continuă de specialitate: medicală, farmaceutică și dietetică (credite EMC & EFC).

NutriTerra 2023: peste 20 de lectori români și internaționali

Peste 20 de lectori români și internaționali vor discuta pe marginea unor subiecte de larg interes, precum: cum prevenim bolile printr-o alimentație corectă, evaluare și intervenție nutrițională precisă, nutriția în diferite stadii ale vieţii, “metaflammation”, “inflammaging” și tulburări imunometabolice, îmbătrânirea și nutriția, care sunt mecanismele psihologice care duc la boli alimentare; nutrigenetică, intermitent fasting – efecte benefice și nefaste și multe altele.

„Este o mare onoare și o plăcere să găzduim a doua ediție a Congresului Internațional NutriTerra 2023 la Universitatea noastră într-un an atât de important pentru istoria și tradiția noastră academică. La marcarea celor 100 de ani de de la înființarea Facultății de Farmacie, suntem încântați să oferim specialiștilor din întreaga lume oportunitatea de a împărtăși cele mai recente cercetări și descoperiri în domeniul științelor alimentare și de a se conecta cu colegii lor.”, a declarat Prof. Univ. Dr. Doina Drăgănescu, Decan al Facultății de Farmacie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Agenda Congresului Internațional NutriTerra cuprinde subiecte abordate de peste 20 lectori români și internaționali, printre care Prof. Dr. Pascal Revault, Franța (IEDES La Sorbonne Paris), Prof. Univ. Dr. Erika Cione, Italia (Universitatea din Calabria), Prof. Dr. Steven B. Heymsfield, SUA (Pennington Biomedical Research Center & Louisiana State University System), Prof. Univ. Dr. Doina Drăgănescu – Decan al Facultății de Farmacie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Acad. Prof. Univ. Dr. Dumitru Lupuliasa – Președinte al Colegiului Farmaciștilor din România, Conf. Univ. Dr. Anca Pop – Coordonator și cofondator NutriTerra și NutriSciLabs, etc.

Lucrări de cercetare la NutriTerra 2023

Congresul Internațional NutriTerra încurajează participarea cu lucrări de cercetare, care să contribuie la identificarea și soluționarea problemelor nutriționale și la asigurarea unui nivel mai bun de sănătate în Uniunea Europeană și regiunile învecinate. Se acceptă și lucrări științifice din alte regiuni ale lumii.

Termenul limită pentru trimiterea lucrărilor științifice a fost prelungit până pe 7 iunie 2023, inclusiv. Se pot depune propuneri de rezumate (cu o lungime de maximum 350 de cuvinte).

Pentru participarea la conferință, biletele pot fi deja achiziționate, iar mai multe detalii despre eveniment pot fi consultate pe site-ul oficial al congresului.

Agenda Congresului Internațional NutriTerra 2023 cuprinde subiecte abordate de peste 20 lectori români și internaționali, printre care Prof. Dr. Pascal Revault, Franța (IEDES La Sorbonne Paris), Prof. Univ. Dr. Erika Cione, Italia (Universitatea din Calabria), Prof. Dr. Steven B. Heymsfield, SUA (Pennington Biomedical Research Center & Louisiana State University System), Prof. Univ. Dr. Doina Drăgănescu – Decan al Facultății de Farmacie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Acad. Prof. Univ. Dr. Dumitru Lupuliasa – Președinte al Colegiului Farmaciștilor din România, Conf. Univ. Dr. Anca Pop – Coordonator și cofondator NutriTerra și NutriSciLabs, etc.

 

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.