Congresul Național „Bolile Cronice Netransmisibile” a reunit peste 600 de medici

În cadrul celui de-al V-lea Congres Național „Bolile Cronice Netransmisibile”, care a avut loc în zilele de 5 și 6 februarie la București, principalele obiective atinse pe parcursul sesiunilor științifice au fost prevenția bolilor cronice netransmisibile, creșterea nivelului de educație medicală, precum și sporirea gradului de informare la nivelul populației din România.

„Programul de anul acesta al Congresului Național «Bolile Cronice Netransmisibile» a cuprins teme care s-au completat una pe alta și au alcătuit o abordare plurivalentă a bolilor vizate, din patru perspective de specialitate: cea a diabetologului, cea a cardiologului, cea a pneumologului și cea a oncologului. Din punctul meu de vedere, una dintre marile concluzii ale ediției de anul acesta a Congresului Național «Bolile Cronice Netransmisibile» este aceea că o modalitate esențială de reducere a incidenței bolilor cronice netransmisibile în rândul populației este cea de diminuare a factorilor de risc asociați acestor boli”, a declarat prof. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române și copreședinte al evenimentului.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, bolile cronice netransmisibile conduc la 38 de milioane de decese, anual. Dintre acestea, 17,5 milioane de decese sunt atribuite bolilor cardiovasculare, 8,2 milioane de persoane mor anual din cauza cancerelor, 4 milioane de decese sunt produse de bolile respiratorii, în timp ce diabetul ucide 1,5 milioane de oameni la nivel mondial.

 

Text: Ruxandra Dumitrescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.