Congresul Național de Geriatrie și Gerontologie și-a deschis porțile

Peste 200 de medici, din România, dar și din străinătate, participă în perioada 19-22 octombrie 2017 la cel de-al IX-lea Congres Național de Geriatrie și Gerontologie. Evenimentul de referință în domeniul medical are loc la Clinica Otopeni a Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie „Ana Aslan”. Tema manifestării din acest an este „Geriatria și Gerontologia în România – 65 de ani de prezență națională și internaţională”. Un moment important al evenimentului are loc vineri, 20 octombrie, cu ocazia Simpozionului Naţional de Gerontopsihologie, cu tema „Actualităţi şi perspective în Gerontopsihologie”.

Invitați de renume mondial sunt prezenți la eveniment

Printre cele mai importante teme ale congresului se numără „Longevitatea și secretele centenarilor“, „Metoda de tratament Ana Aslan”, „Promovarea sănătății și managementul factorilor de risc ce țin de stilul de viață la vârstnici – Studiul RAHEO” sau „Gerovital H3 – noi mecanisme de acțiune ale celui mai longeviv medicament geriatric”. Unul dintre invitații de onoare ai Congresului Național de Geriatrie și Gerontologie este prof. dr. emerit. Gloria Gutman (Universitatea Simon Fraser din Canada, vicepreședinte al International Longevity Centre – Canada), o specialistă de renume mondial în geriatrie. Aceasta va prezenta o lucrare referitoare la tehnicile de îngrijire recomandate pentru bătrâni, în concordanță cu valorile, obiectivele și preferințele pacientului cu boli cronice grave. Un alt specialist renumit ce va participa la congres este prof. dr. Mario Barbagallo (Universitatea din Palermo, Italia), autor a peste 300 de lucrări medicale. Tema pe care prof. Barbagallo o va prezenta se referă la factorii ce influențează longevitatea și la secretele celor peste 16.000 de centenari din Italia.

Organizatorii manifestării științifice sunt Societatea Română de Geriatrie și Gerontologie și INGG Ana Aslan. Revista Galenus este partener media al evenimentului. Pentru mai multe informații despre congres puteți contacta comitetul de organizare la adresa [email protected]

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.