Congresul Național de Toxicologie

Expunerea involuntară la substanțele toxice din mediul înconjurător provoacă anual 193.000 de decese, potrivit unui raport publicat în anul 2016 de către Organizația Mondială a Sănătății (O.M.S.). În plus, există o listă lungă de substanțe chimice pe care le folosim frecvent acasă sau la serviciu și care reprezintă o amenințare pentru sănătate, dar și pentru mediu. În acest context, specialiști din domeniul medical se întrunesc la București, pe 3 și 4 noiembrie 2017, la cea de-a doua ediție a Congresului Național de Toxicologie, cu participare internațională, organizat de Secția de Toxicologie a Societății de Științe Farmaceutice din România (afiliată EUROTOX – Societatea Europeană de Toxicologie).

Tema ediției din acest an este siguranța xenobioticelor și sănătatea omului – provocări actuale. Potrivit specialiștilor, înțelegerea metabolismulul xenobioticelor este baza înțelegerii raționale a farmacologiei, terapeuticii și toxicologiei, contribuind totodată la cercetările privind tratarea unor afecțiuni printre care se numără și cancerul. Congresul își propune crearea unui cadru de dialog și interacțiune între medici, farmaciști, psihologi, chimiști, biochimiști și reprezentanți ai unor instituții publice relevante precum Agenția Națională Antidrog, Institutul de Medicină Legală, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, reprezentanți ai Universităților de Medicină și Farmacie din țară.

Ediția cu numărul 2

Președinte al Congresului Național de Toxicologie este Prof. Univ. Dr. Farm. Daniela Luiza Baconi, iar Copreședinte – Șef Lucrări Dr. Miriana Stan. La fel ca la prima ediție, manifestarea științifică se bucură de prezența Prof. Univ. Dr. Aristidis Tsatsakis, din Grecia – coordonatorul științific al Congresului.

„Ajuns la ediția a doua, Congresul Național de Toxicologie, cu participare internațională, reprezintă o completare a altor manifestări științifice tradiționale în domeniul medical, care se adresează atât toxicologilor cât și tuturor colegilor cu specialități din domeniile farmaceutic, medical (preclinic și clinic), psihologiei, legislativului aplicat în toxicologie, dar și din alte domenii situate la interfață cu Toxicologia. Vă așteptăm cu plăcere sa ne fiți alături la cea de-a doua ediție, asigurându-vă de toată deschiderea și implicarea noastră în vederea organizării unui eveniment de o deosebită ținută științifică, atât din punct de vedere al lectorilor prezenți, cât şi al temelor știinţifice abordate”, a declarat Prof. Univ. Dr. Farm. Daniela Luiza Baconi.

Pe perioada celor două zile ale Congresului vor fi dezbătute de către specialiști români și din străinătate subiecte de interes ce țin de siguranța medicamentelor și a utilizării substanțelor chimice, farmacovigilență și managementul riscului, nanotoxicologie, siguranța alimentelor și a suplimentelor alimentare, toxicologie preclinică și integrarea testării in vitro în predicția rezultatelor clinice. De asemenea, se vor discuta teme referitoare la abordările integrative privind toxicologia analitică, clinică și medico-legală, dar vor fi prezentate și noile direcții internaționale și perspectivele în toxicologia substanțelor psihoactive.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.