COVID-19 Antigen, noul produs de testare rapidă pentru SARS-CoV-2

COVID-19 Antigen este noul produs de testare rapidă pentru SARS-CoV-2. Echipa de cercetători români a companiei DDS Diagnostic a creat şi lansat un test imunocromatografic calitativ pentru detectarea antigenelor SARS-CoV-2 în probe de tampon nazofaringian. Acest test este uşor de utilizat, indică infecția la persoanele simptomatice cât și asimptomatice şi oferă rezultate precise, în maximum 15 minute. Produsul poate fi folosit încă din primele zile de la infectare, fiind util în identificarea și monitorizarea eficientă a pacienților suspectați a fi infectați. Cercetătorii susţin că este un test rapid şi foarte eficient pentru screeningul în masă.

Care este diferenţa dintre COVID-19 Antigen şi testul pentru detectarea anticorpilor?

Testul COVID-19 Antigen evidențiază antigenele de pe suprafața virusului, spre deosebire de testul pentru detectarea anticorpilor, care pune în evidenţă prezenţa virusului în secreţiile infectate recoltate de la pacienţi.

Trusa de diagnostic COVID-19 Antigen este foarte ușor de utilizat şi are incluse următoarele elemente: un bețisor de plastic cu tampon textil pentru recoltare, un flacon cu soluție cu rol de mediu de eluare (proces de dizolvare și de separare a substanțelor) și picurător, caseta cu testul pentru antigene.

Cum se obţin rezultatele prin testarea rapidă cu noul produs?

Proba recoltată este introdusă în soluția din flacon și cu ajutorul picurătorului se depune în fereastra specială. Dacă testul este pozitiv, va apărea o linie colorată în regiunea marcată cu litera T și o altă linie în regiunea marcată cu litera C. Dacă rezultatul va fi negativ, va apărea doar linia din regiunea marcată cu litera C. Pentru validarea testului, este obligatoriu să apară linia colorată din dreptul literei C, indiferent dacă testul este pozitiv sau negativ.  

Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.