COVID-19: testele de salivă ar putea fi mai eficiente decât cele nazofaringiene

Lumea ştiinţifică este într-o continuă căutare a răspunsurilor care să vină în ajutorul depistării mai eficiente a persoanelor infectate cu noul coronavirus. O nouă cercetare arată că testele de salivă sunt de preferat în depistarea SARS-CoV-2, în detrimentul celor nazofaringiene. Studiul fost realizat de oamenii de ştiinţă de la Yale School of Public Health, SUA, iar testele au fost efectuate la Yale New Haven Hospital. Dacă rezultatele vor fi confirmate de lumea medicală, descoperirea cazurilor de coronavirus ar putea fi mult mai rapidă, spun realizatorii studiului.

COVID-19: cu sau fără mască?

Testele ar putea fi efectuate de către pacienţi, acasă

Cercetarea a fost efectuată pe 44 de pacienţi cu ajutorul a 98 de cadre medicale. Concluziile au arătat că testele de salivă au avut o rată de detecţie şi o consistenţă a rezultatelor superioare celor oferite de testele nazofaringiene. De asemenea, testele de salivă au descoperit prezenţa SARS-CoV-2 în cazul a două cadre medicale, care avuseseră rezultate negative în urma probelor nazofaringiene. Oamenii de ştiinţă americani solicită validarea rapidă a rezultatelor obţinute, în condiţiile în care testul pe baza salivei necesită mai puține resurse, echipament de protecție și personal medical, decât cel nazofaringian. În plus, spun cercetătorii, colectarea salivei este un procedeu minim-invaziv pentru pacienţi, această procedură putând fi făcută chiar de acasă, de către aceştia sau de către un membru al familiei.

„Descoperirile noastre demonstrează că testul de salivă este o alternativă viabilă și mai sensibilă decât testele nazofaringiene și ar putea permite colectarea de eșantioane de către pacienţi la domiciliu, pentru testarea SARS-COV-2 la scară largă”, a declarat Anne Wyllie, cercetător ştiinţific la prestigioasa universitate americană, care a colaborat cu alţi 49 de cercetători de la Yale, pentru elaborarea acestui studiu.

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.